Vandaag was het ETC Design Center Europe in Culemborg geopend voor vakbezoekers, na een aantal weken op maandag te zijn gesloten. “We mogen spreken van een goedbezochte maandag”, adus Ditte Kolijn, Managing Director van het centrum.

“Er waren vandaag veel bezoekers die zich vorige week al hadden aangemeld. De regels die we hier hanteren zijn in overeenstemming met wat elders ook gangbaar is: afstand houden, handen goed reinigen, bescherming van de receptie. Ik ben zeer tevreden over vandaag. Iedereen houdt zich aan de regels en je merkt dat er weer beweging in de markt komt. Mensen willen weer exposanten spreken en inkopen doen.”

“We hebben gestreefd naar maximaal 100 bezoekers tegelijk in het centrum. Dat betekent dat sommige mensen vandaag niet meer konden komen, maar volgende week maandag weer van harte welkom zijn wanneer ze een algemeen bezoek willen brengen. Van tevoren aanmelden is cruciaal. Het doorschuiven naar volgende week maandag, daar hebben deze ‘laatkomers’ alle begrip voor. We hebben aan bezoekers van tevoren gevraagd wie ze willen zien en hoe laat, dan is het voor de exposanten ook overzichtelijk, Maar we hebben geen tijdslimiet ingesteld voor hun bezoek: we willen iedereen de gelegenheid geven om de tijd te nemen die ze nodig hebben. Gerichte afspraken maken met exposanten gedurende de rest van de week is uiteraard ook mogelijk en opvallend genoeg is dit aantal afspraken sterk toegenomen voor deze week. Het bewijst opnieuw dat er weer beweging zit in de markt.”