Met een goed bezochte consumenten dag op zondag, een drukke maandag en een rustige dinsdag is de eerste week van de voorjaarsbeurs in De Woonindustrie (DWI) verstreken in een redelijk voorspelbaar ritme.

Evengoed was de eerste dinsdag voor sommigen zo rustig dat er gezocht werd naar redenen van het geringe bezoekersaantal. De mooiste omschrijving van deze eerste week komt van Jan van der Starre van BKS Meubelen: een druppelbeurs. Het bezoek kwam niet in grote stromen tegelijk binnen, maar eerder druppelsgewijs. Wat niet wegneemt dat er tussen deze druppels volop nieuwe contacten en orders zaten voor de deelnemers.

‘het bezoek bracht volop nieuwe contacten en orders voor de deelnemers’

Waarom er relatief weinig bezoekers de weg naar Nieuwegein wisten te vinden op dinsdag is in feite minder belangrijk dan blij te zijn met zij die er wel waren. In de woorden van Jan Hogenkamp: “Stel je voor dat we niets hadden georganiseerd, zouden de bezoekers van deze week er dan wel op de vaste maandag zijn geweest? Ik denk van niet. De zondag was echt goed. Nieuwkomer Technogel kreeg via consumenten zelfs orders voor zijn dealers en er liepen ook detaillisten tussen de consumenten. De sfeer was echt prima. Op maandag heb ik wel bepaalde partijen gemist die ik had verwacht. Waarom ze er niet waren? Ik denk omdat de winkels nu minder goed draaien dan na de vorige lockdown. Mensen maken even pas op de plaats, zo lijkt het. Maar we hebben de tweede week nog en ik verwacht dan ook bezoekers.” Hij citeert een van de standhouders in Nieuwegein, Dirk Steenbeke van Passe Partout: “Hij heeft diverse keren gezegd: wegblijven is geen optie. Zelfs wanneer je geen budget hebt om in te kopen loont het om hier langs te komen, mensen te spreken, te kijken wat er nieuw is en om inspiratie op te doen. In een middag DWI kun je al zoveel opsteken.”

Een uitgebreid verslag leest u in het komende nummer van Interior Business Magazine.

 

Eerste (foto) impressie DWI Voorjaarsbeurs