De Salone del Mobile die vandaag van start is gegaan biedt een keur aan nieuwe meubelen maar er zijn ook andere objecten die de aandacht trekken in Milaan, zoals de nieuwe spiegel Echo van het Belgische familiebedrijf Deknudt Mirrors.

Dit ontwerp van Maarten de Ceulaer (die ook de foto’s van deze spiegel heeft gemaakt) bestaat uit een serie buizen waarin de spiegel is geplaatst. Deze reeks loopt af van groot naar klein en vormt zo de visualisatie van een wegstervende echo. Knap bedacht en fraai uitgevoerd. Omdat de buizen aan alle zijden doorlopen kan de Echo zowel van voren als van opzij worden bekeken (waarbij je dus eigenlijk door de spiegel heen kijkt).

Als extra verrassing heeft de spiegel ook een spiegel aan de achterzijde: een dubbele spiegel dus. Dit zorgt voor extra bijzondere effecten wanneer bijvoorbeeld de spiegel voor een spiegelend oppervlak wordt geplaatst: het Droste effect. De Echo is te zien in de winkel Spotti (dus niet op de beurs zelf) aan de Via Piave 27 in Milaan. Echo maakt deel uit van de expo Why Now?