Een nieuw jaar, nieuwe business bij Heimtextil in Frankfurt van 9 tot en met 12 januari 2024. Want meer dan 75 deelnemers hebben zich al aangemeld voor de nieuwe productgroep Carpets & Rugs voor meer dan een verdieping aan beursruimte aldus Messe Frankfurt. Exposanten komen uit Egypte, Bangladesh, China, Griekenland, India, Italië en Turkije. De beurs ziet het als een logische aanvulling op interieurtextiel.

Handgeweven, custom-made, machinaal geweven karpetten, matten, lopers en kamerbreed tapijt in de nieuwste materialen en texturen zullen te zien zijn in Hal 5.1 van het beurscomplex van Frankfurt. Andere gegadigden zijn aan de horizon te ontwaren, zo stelt de organisatie van Heimtextil, en dit is tekenend voor een productgroep die populair is op dit moment en een mooie aanvulling vormt voor de internationale inkopers die de beurs weer gaan bezoeken in januari. De directeur voor home textiles van de beurs, de altijd sympathieke Bettina Bär, is dan ook zeer blij met deze toevoeging. “Het maakt ons als business platform nog diverser en completer”, zo zegt zij.

 

Dit nieuwe segment richt zich dan ook op meubelzaken, karpettenwinkels, DIY zaken en andere detaillisten en onder de deelnemers vindt men namen als Rugs Inc, Mittal International, The Rug Republic, Sarla Handicrafts en Harkom Setabganj uit Bangladesh. Maar ook de Indiase bedrijven Flora International, Heritage Overseas, Rugs in Style en Vini Decor. Plus mattenleveranciers Classic Coir Factory, Floor Decor, Fibre World en Tufko. Uit Egypte komt de Oriental Weavers Group (Oriental Weavers, Mac Carpet, Egyptian Fibres Company), Nikotex Carpets is Grieks, Fini Cop en Royaltex zijn Italiaanse firma’s. In hal 4.0 staan aanbieders van projecttapijt: functioneel, eenvoudig te reinigen en slijtvast.

www.heimtextil.messefrankfurt.com