Op 28 en 29 maart, dus al over een week, is de Fokkerterminal in Den Haag de thuisbasis van Destination Design. Dit nieuwe evenement is er voor detaillisten, designers, stylisten, (interieur)architecten en andere professionals. Kijk voor alle deelnemers en meer info: www.destinationdesign.nl 

De komende dagen tonen we u voorbeelden van wat er zoal te zien zal zijn in Den Haag. Om te beginnen fraai nieuws van bert plantagie, Jess en Perletta.

 

Avia van bert plantagie

Geïnspireerd door de bijzondere wereld boven de wolken, namelijk die van de luxe luchtvaart, én die andere “cloud” (waarnaar we uploaden), ontwierp Frans Schrofer de moderne oorfauteuil Avia. De gemene deler: onze onderlinge verbondenheid. Het karakteristieke onderstel met vier uitlopende, afgeronde tenen vertoont enige gelijkenis met een propeller en doet op die manier recht aan het designconcept. Nog een fraai detail: de stoel kan achterover kantelen door de hendel onder de zitting te bedienen. Met dit model zit u altijd First Class! Naast de Avia laat bert plantagie in de Fokker Terminal ook de nieuwe modellen Daisy en luno zien (deze stoel is eveneens door Frans Schrofer ontworpen) plus de nieuwe tafel Eris.

Alle hierboven genoemde producten zijn verkrijgbaar in 38 verschillende poederlakken, te combineren met een groot aantal kleuren stof- en/of leder of hout. Daarnaast kunt u elk meubel uit onze collectie met tal van opties compleet naar uw hand zetten. Doordat alle bert plantagie-meubelen in eigen beheer en op bestelling met de hand worden vervaardigd in Europa, is maatwerk mogelijk, mét aandacht voor mens en milieu.

Hugo de Ruiter ontwerpt Jess-fauteuil Origami

Ontwerper Hugo de Ruiter: “Ik wilde graag kennismaken met Inge en Maarten van de Goor omdat ik in de media zag dat Jess goed aan de weg timmert. Tijdens een rondleiding in hun showroom heb ik geopperd een fauteuil met hoge rugleuning toe te voegen en daar konden zij zich in vinden. Om een passend maar toch volstrekt origineel ontwerp te maken, heb ik me eerst verdiept in de markt en vervolgens in het DNA van Jess: eerlijk en toegankelijk, stoer en zonder opsmuk. Tijdens het creatieve proces kwam ik op het idee de vormen die je nodig hebt – armen, zitting en oren – om elkaar heen te vouwen, eerlijke gevouwen vormen. Al snel had ik daar de naam Origami aan verbonden.”

Een fauteuil met hoge rugleuning doet het niet alleen goed in een privé setting, ook op kantoor wordt de vraag naar een huiselijke sfeer steeds groter. Hugo: “Mensen werken steeds meer thuis, de laatste jaren verplicht, maar die tendens was er al. Het kantoor wordt daardoor een soort clubhuis, waar medewerkers zich lid van het team kunnen voelen. Jess heeft dat goed gezien, hun producten passen ook in een professionele omgeving.” Maarten: “Hugo denkt niet alleen mee in functionaliteit, door zijn brede ervaring biedt hij ook toegevoegde waarde in het productieproces. Wij zijn heel blij met zijn inbreng.”

Vernieuw kleurenpalet en een nieuw kleed, Fade, van Perletta

Kleuren spelen een belangrijke rol in het interieur. Bij Perletta zijn we altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe kleuren. Dit doen we
uiteraard met veel zorg. We kijken goed om ons heen en houden rekening met de materialen waarmee wij en vele andere mensen zich graag omringen. Zo ontstaat er een kleurenpalet dat legio combinaties mogelijk maakt, een kleurenpalet waarmee we eenvoudig een levendig interieur kunnen creëren. Het nieuwe kleurpalet voor onze handgeweven vloerkleden voor 2022/2023 wordt verdeeld over zes kleurgroepen van ieder zes kleuren. De groentinten, roodtinten, blauwtinten, geeltinten, grijstinten en de warme natuurtinten. In totaal 36 kleuren zodat er voor ieder interieur een passende kleur te vinden is.

Voortvloeiend uit het nieuwe kleurenpalet hebben wij vloerkleden met kleurverloop ontwikkeld. Tijdens Destination: Design presenteren wij de Perletta Fade vloerkleden. Fade is een nieuw design voor onze handgeweven vloerkleden. Een verfijnd spel van kleuren zorgt voor een verrassend effect. Het ontwerp bestaat uit verschillende kleurbanen die in elkaar overlopen, waardoor er een eenvoudig ritme ontstaat. Elke baan bestaat uit een zeer zorgvuldig geselecteerde mix van kleuren. Per design zijn de kleuren uit één kleurengroep verwerkt. Door de opbouw van licht naar donker en de combinatie van diverse kleuren sluiten deze vloerkleden op bijna ieder interieur aan.

Morgen deel 2 van deze preview. Gratis inschrijven als bezoeker voor 25 maart kan via deze link:

Inschrijven voor bezoek