Tijdens de Inspiratiedag en Design Experience op het ETC in Culemborg is de nieuwe meubellijn Monde gepresenteerd. Deze exclusieve meubellijn van vaderlandse bodem bestaat uit een hoogwaardige eigentijdse collectie maatwerkmeubelen in eiken- en notenhout, gecombineerd met lakwerk en metalen details. De meubellijn is enthousiast ontvangen, zowel door de consument als door  interieur professional, aldus het merk uit Panningen.

Basis voor het eigenzinnige ontwerp van de Monde collectie wordt gevormd door een kader van massief hout, uitgevoerd in dubbel verstek. Met deze complexe constructie wordt een illusie van een paneel met facet gecreëerd, die de dikte van het hout maskeert. Samen met de ranke onderstellen, poten en grepen zorgt dit voor een robuuste en toch elegante uitstraling van het meubel, zo stelt Monde.

Doordat de Monde collectie tal van mogelijkheden biedt, passen de meubelen in interieurs met diverse stijlen. Afgezien van de maat van de basiselementen, worden de meubelen van de collectie volledig op maat geproduceerd. Dit betekent een enorme keuzevrijheid in opbouw en opstelling. De Monde meubelen worden uitgevoerd in Frans eiken en  Amerikaans notenhout,  gecombineerd met lakwerk.  Verder heeft de klant de keuze uit speciaal ontworpen metalen onderstellen en grepen.

“De exclusieve Monde collectie van vaderlandse bodem is een innovatieve serie maatwerkmeubelen, elegant met een uitzonderlijke eigenzinnigheid. In het voorjaar van 2019 zal de nieuwe meubellijn beschikbaar zijn. De Monde collectie is uitsluitend verkrijgbaar via geselecteerde dealers”, zo meldt Monde.