Met de lancering van de Cosy Ghost Reclining Chair ondertekent JORI een eerste samenwerking met het Duits designbureau Murken + Hansen. De succesvolle Daydreamer familie wordt dit jaar uitgebreid met een lounge chair. En de nieuwe sofa Obsession komt tegemoet aan de design liefhebbers van actief en compact zitcomfort.

Een nieuwe designer, een nieuwe relax. Het Berlijnse ontwerpersduo Murken + Hansen markeert zijn debuut bij JORI met een nieuw relaxontwerp: de geboorte van Cosy Ghost. “Dankzij zijn uniek gepatenteerd relaxmechanisme, heeft JORI zich vanaf het prille begin weten te profileren als wereldmarktleider in het premium relaxsegment. Intussen telt de collectie 9 relaxmodellen, met als laatste succesvolle aanwinst de revolutionaire Daydreamer, die in 2019 op het salon van Milaan in première ging”, aldus de Belgische meubelfabrikant. De Cosy Ghost ziet u bovenaan dit bericht staan.

In 2019 lanceert JORI in Milaan de Daydreamer relax. JORI: “Omwille van zijn afgeronde, organische contouren brengt Daydreamer een totaal nieuw beeld van de klassieke relax, die gekenmerkt wordt door een eerder strakke, koele belijning. De opvallend vernieuwende Daydreamer relax kent onmiddellijke bijval van de designliefhebber, wat hem vandaag de meest succesvolle aanwinst van de JORI-relax collectie maakt. Met dit succes kan de uitbreiding van de familie dan ook niet uitblijven. Al vlug komen twee nieuwe telgen de familie vervoegen, de Daydreamer armchair en sofa.”

Vandaag maakt JORI het familieportret af met de nieuwe Daydreamer lounge chair (zie foto hierboven). “Ontwerper Joachim Nees is erin geslaagd om een harmonieus duo op papier te zetten, dat dezelfde vloeiende en omarmende belijning heeft, die zo typisch is voor de Daydreamer familie. Het design van de poef sluit naadloos bij de lounge aan en geeft het tweetal een bijzonder harmonieuze uitstraling.”

Vandaag lijkt languit ‘chillen’ wel het paswoord voor elke nieuwe sofa. Genereus, zacht en met een overvloed aan zalige kussens. Heerlijk, inderdaad ! Maar wat met compacte woonruimtes of liefhebbers van een ietwat actiever, ergonomisch zitcomfort? Hoe komen we tegemoet aan hun wens, zonder in te boeten aan de omar-mende, afgeronde vormgeving die vandaag zo in trek is.

Designer Cuno Frommherz komt met het antwoord en ontwerpt voor JORI de nieuwe sofa Obsession (foto hierboven). “Een bijzonder vrouwelijk elegante sofa, die omwille van zijn actieve rechte zitlijn perfect tegemoetkomt aan de vraag naar ergonomisch ondersteunend zitcomfort. Wanneer je in Obsession plaatsneemt, zit je enigszins rechtop, met een vrij ruime rughoogte die ondersteuning biedt tot aan de schouders. Het kussen dat halverwege de zithoogte subtiel geïntegreerd werd, staat niet alleen borg voor extra comfort, maar doorbreekt meteen ook de strakheid van het binnendesign”, aldus JORI.

Het Obsession sofaprogramma kan naar wens samengesteld worden uit een 2-zit / 3-zit of zelfs 4-zit sofabreedte. De collectie omvat eveneens een zeteltje en een poef, wat toelaat om naar wens met de opstelling te spelen.