Er presenteren zich volgend weekend meer dan 100 bedrijven op de tweede editie van Huis & Woon Beurs. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De beursvloer is verdeeld over vier beurshallen die ingedeeld zijn op thema: Bouwen & Verbouwen, Duurzaamheid, Interieur, Keukens & Badkamers en Tuin & Buitenleven. Ook is er elke beursdag een bekende interieurinfluencer aanwezig voor gratis interieuradvies. De fotografie hier is van Jasper van der Zwan Fotografie.

“Na de succesvolle lancering van Huis & Woon Beurs vorig jaar met 60 exposanten en 4.500 bezoekers, is de beurs inmiddels flink doorgegroeid. We bieden een totaaloverzicht: van complete buitenverblijven, zwembaden en overkappingen tot elektrische auto’s, warmtepompen en zonnepanelen. Verder zijn er meerdere bedrijven aanwezig die onze bezoekers kunnen helpen bij een kleine tot een grote verbouwing of zelfs het bouwen van een nieuwe woning. Daarnaast zijn er woonwinkels, keuken- en badkamerzaken, beddenzaken, beveiligingssystemen, vloerverwarming, regionale makelaars, traprenovatie, plafondrenovatie, garagedeuren en een tinyhouse”, zeggen Tineke Reinink en Marielle Postma namens de beursorganisatie.

Er is ook een Interieur Advies Straat waar acht interieuradviseurs zich presenteren. Bezoekers kunnen hier terecht voor een gratis flitsadviesgesprek van 45 minuten. Dit gesprek kan vooraf gereserveerd worden via de website van Huis & Woon Beurs. Dit geldt ook voor een adviesgesprek met een bekende interieurinfluencer. Op de vrijdag is Style and Sugar aanwezig, zaterdag Wonen met Mariel en zondag Huizedop. Samen zijn deze drie interieurinfluencers goed voor honderdduizenden volgers op met name Instagram.

Ook zijn er twee kennistheaters waar doorlopend presentaties te volgen zijn. In Theater De Woonkamer zijn presentaties over onder andere de voordelen van een dakkapel, keukentrends, keukenrenovaties, brandveilig wonen en een dagelijkse Q&A over interieur. In het Duurzaamheidscafé worden bezoekers meegenomen in hun reis om hun woning aardgasvrij te maken, elektrisch rijden of waterverbruik verminderen.

Het deelnemersveld van Huis & Woon Beurs bestaat uit een combinatie van grote landelijke merken en bekende regionale bedrijven. Landelijke spelers zijn onder meer KPN, Rabobank, Hästens, Vereniging Elektrische Rijders, NVM Makelaars en Verisure. Bekende regionale merken zijn onder andere Peters Bouwmaterialen, Wagenmans Wonen, Woonwinkel Frits Vos, Waterink Keukens, Klok Dakkapellen, Bouwbureau Ravenhorst, Selekthuis en Gemeente Hardenberg.

Reinink en Mulder: “We zijn enorm trots op dit gevarieerde deelnemersveld. Iedereen met grote of kleine (ver)bouwplannen kan hier inspiratie opdoen. Ook worden regionale nieuwbouwplannen gepresenteerd op de stand van NVM Makelaars, waar diverse makelaars aanwezig zijn.”

De tweede editie van Huis & Woon Beurs in Evenementenhal Hardenberg is te bezoeken op vrijdag 13 oktober van 12.00 tot 22.00 uur, zaterdag 14 en zondag 15 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.huiswoonbeurs.nl