Het Expertisecentrum Meubel (ECM) heeft een start gemaakt met de Branchekwalificatiestructuur meubel (BKS meubel). Deze BKS heeft tot doel werkgevers, werknemers en overige geïnteresseerden een actueel overzicht te bieden van alle herkenbare functies in de meubel- en interieurbouwbranche. De vakbekwaamheidseisen en bijbehorende opleidingsmogelijkheden zijn zichtbaar in de BKS. Bovendien is te zien hoe je kunt doorgroeien naar een andere functie via de mogelijke loopbaanpaden.

De veranderingen in de meubel- en interieurbouwbranche volgen elkaar in snel tempo op. Als medewerker in de branche is het belangrijk om je doorlopend te blijven ontwikkelen en zo in het werk met deze veranderingen om te kunnen gaan, goed aan te sluiten bij wat er nodig is en met plezier en gezond aan het werk te zijn, vinden ze bij het ECM. De BKS meubel moet daarbij helpen.

De BKS zoals die nu op de website van het ECM staat is nog niet volledig, deze wordt gaandeweg uitgebreid naar alle in de branche herkenbare beroepen met bijbehorende opleidingsmogelijkheden, loopbaanpaden en toekomstige branchecertificaten.