Ambachten en makerschap zijn cruciale ingrediënten voor een duurzame toekomst. Gelukkig zijn de makers in Amsterdam Noord aanwezig. Deze makers krijgen een podium tijdens de expositie die te zien is op de eerste etage bij het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam. Afgelopen donderdag, 29 september, werd deze expositie geopend door onze directeur Stephan Welie in aanwezigheid van wethouder Mbarki.

Makers en vakmanschap in de schijnwerpers
De tentoonstelling Makers van Noord zet lokale makers en vakmanschap in de schijnwerpers. Makerschap is altijd een belangrijk onderdeel geweest in de geschiedenis van Amsterdam Noord, maar door de globalisering heeft Amsterdam – en de meeste Europese steden – een groot deel van de productiecapaciteit verloren en is het overgegaan op een kennis- en diensteneconomie. Tegelijkertijd is de stad sterk afhankelijk van makers, om uitdagingen zoals de energietransitie en de enorme vraag naar huisvesting, aan te gaan.

Kom langs en lees de verhalen over onze makers
Door middel van interviews met 10 makers en foto’s van Joshua Abebrese zet Makers van Noord het vakmanschap in de schijnwerpers. De tentoonstelling belicht verschillende makers en deelt hun verhalen over de buurt, duurzaamheid en hun ambacht. Wie zijn deze makers van Noord? Wat maken ze? En hoe draagt dit bij aan de stad, de buurt, en ons leven? Neem t/m 21 oktober een kijkje in de wereld van de mensen die onze stad maken en kom naar de tentoonstelling.

Project Centrinno
De expositie is georganiseerd vanuit het CENTRINNO project. Een Europees project waar negen steden, waaronder Amsterdam, samen komen om tot nieuwe strategieën en werkwijzen rondom inclusieve en duurzame gebiedsontwikkeling te komen. In dit project is het HMC partner tezamen met Pakhuis de Zwijger en Waag. Jacomijn de Vries, Marlon Groenhart en Ellen Toepoel hebben er vanuit het HMC voor gezorgd dat deze tentoonstelling te zien is bij het HMC.