Sinds 3 oktober is het Nederlandse merk voor wanddecoratie House of Novalin een onderdeel van Calcutta Home Fashion Group, de oudste Belgische weverij gevestigd in Gent. De voormalige CEO van House of Novalin, Bram Voogdt, blijft leiding geven aan het merk.

House of Novalin werd gestart in 1960 en werd in 2011 overgenomen door VeryFanny AB, het Zweedse bedrijf van de voormalige directeur van FannyAronsen, Roland van Dinten. Het befaamde linnen behang uit 1960 werd in 2011 door ontwerper Fanny Aronsen opnieuw gekleurd, helaas overleed zij in hetzelfde jaar. Met deze overname voegt Calcutta Home Fashion Group deze bijzondere collectie toe aan het portfolio. Calcutta Home Textile Group werd zelf overgenomen door Annabel Textiles in juli van dit jaar.

Calcutta Home Textile Group produceert als weverij technisch textiel, (rol)gordijnen, geweven wandbekleding, karpetten en decoratieve accessoires voor binnen en buiten. Novalin werd vanaf vorig jaar al geweven bij Calcutta. Het weefsel uit 100 procent linnen zit op een gekleurde achtergrond. Er zijn 63 kleuren verkrijgbaar. Calcutta ziet in de overname van Novalin een perfecte synergie, ook op het gebied van R&D.