Extremis mag dit jaar 30 kaarsjes uitblazen en stelt vandaag een revolutionaire buitentafel voor die togetherness een Griekse touch geeft: Panigiri. Een tafel geïnspireerd op de bruisende gezelligheid van de Griekse volksfeesten, waar vrienden en familie mooie momenten delen aan tafel.

De Griekse woorden ‘pan’ en ‘giri’ leverden de inspiratie voor de naam Panigiri, die de essentie van verbondenheid en feest verklankt. Zo brengt Extremis ‘iedereen samen’ aan tafel. Het modulaire ontwerp maakt talloze combinaties mogelijk – stoelen, banken of een mix van beide – terwijl er op de lengte van Panigiri werkelijk geen limiet staat!

Extremis stelt bovendien twee accessoires voor bij de Panigiri-tafel: het slide-on kussen en de BYOS (Bring Your Own Seat). Het slide-on kussen schuift moeiteloos tussen de planken van de banken, waardoor het keurig blijft zitten en niet wegwaait.

BYOS is dan weer de revolutionaire stoel die over de Panigiri-bank geschoven wordt. De Sunbrella-stof op de zitting en de gevlochten rugleuning staan garant voor stijlvol zitcomfort. BYOS haakt zich vast op de bank en blijft zo zelfs in winderige omstandigheden op zijn plaats. Dat de BYOS-stoelen stapelbaar zijn, maakt het extra eenvoudig om ze ‘s winters binnen op te bergen.

De Sensu Tilded-parasol en de Captain’s Pipe Chair tillen de Panigiri-ervaring naar een hoger niveau. Met een parasolpaal die 80° gekanteld staat en een verstelbaar schaduwdoek dat 360° roteert, is de Sensu Tilded onmiskenbaar revolutionair. Zijn dynamische ontwerp is elegant en functioneel tegelijk. De Sensu Tilded kan namelijk verder van het meubilair af staan en werpt een groter schaduwoppervlak.

De zorgvuldige vormgeving van de Captain’s Pipe Chair sluit dan weer naadloos aan op de natuurlijke lijnen van de Panigiri-tafel. De ronde poten geven de stoel niet alleen een onfeilbare stabiliteit, maar stralen ook elegantie uit.

Panigiri is niet zomaar een buitentafel. De tafel belichaamt het engagement van Extremis voor duurzaamheid. Het gebruik van thermisch verzinkt staal, gestructureerd gepoederlakt roestvrij staal en thermisch behandeld essenhout (Hellwood) schenkt Panigiri een lange levensduur en een kleine ecologische voetafdruk. Bij het ontwerp van Panigiri ging bovendien extra aandacht uit naar een optimaal gebruik van grondstoffen. Zo wordt in de tafel resthout verwerkt uit andere collecties, wat de inzet van Extremis voor duurzaamheid en elegantie extra in de verf zet. Verder houdt het ontwerp rekening met een milieubewust transport en passen de elementen van een 15 meter lange Panigiri-tafel op één enkele pallet.