In 1914 ontwierp de Deense designer Kaare Klint 18 stoelen voor het Faaborg museum die deze naam ook kregen. De stoelen werden gemaakt door Carl Hansen & Son en dit gebeurt nog steeds. Licht van gewicht en eenvoudig te dragen was de stoel destijds zo ontworpen dat museumbezoekers een stoel konen verplaatsen om vol aandacht naar kunstvoorwerpen te kunnen kijken.

Kaare Klint (1888-1954) is een van de meest bewonderde grondleggers van Deens meubeldesign. Hij ontwierp voor Carl Hansen & Son bijvoorbeeld ook de Safari sofa die bijdroeg aan de goede reputatie van het merk. Als zoon van architect Peder Vilhelm Jensen-Klint (die bijvoorbeeld de Grundtvig’s kerk in Kopenhagen heeft ontworpen) was Kaare van jongs af aan geboeid door de combinatie van functie en esthetiek. In 1924 trad hij toe tot de Koninklijke Deense Academie voor de Schone Kunsten waar hij docent werd. Als voorstander van het functionalisme waarbij de verhoudingen van het menselijk lichaam de basis waren voor meubelontwerp was hij een lichtend voorbeeld voor latere generaties van designers. Gedurende zijn gehele loopbaan benadrukte Klint het belang van helder, logisch design, strakke lijnen en materialen van de hoogste kwaliteit plus ambachtelijke productie.

Dit komt allemaal terug in de Faaborg stoel. Deze stoel heeft gebogen lijnen die doen denken aan de exedra stoelen uit het oude Rome. Het opengewerkte silhouet, licht maar stevig, is prima geschikt voor musea en wachtkamers, kantoren en als eetkamerstoel. Verkrijgbaar in twee houtsoorten heeft de stoel relatief dunne poten en een gebogen rugleuning die zeer elegant ogen. De rugleuning loopt door als armsteun waardoor de zitter bijna wordt omarmd en de zitter een zekere privacy voelt in een openbare ruimte.