In augustus hebben de belanghebbenden van het failliete Hülsta ingestemd met  een faillissementsafwikkeling in eigen beheer, nu wordt dit omgezet in een plan volgens de Duitse regels voor failliete bedrijven.

Dit gebeurt onder leiding van de huidige curator Christoph Morgen. De directeur tot nu toe, Dr. Thomas Knecht, neemt afscheid van zijn functie en verlaat de onderneming. Het betekent in eerste instantie dat onderdelen van het bedrijf die operatief niet meer nodig zijn en geen personeel meer hebben, zoals de Hülsta AG & Co. KG, buiten deze afwikkeling om verdwijnen. Het betekent overigens dat het meubelmerk voortgezet gaat worden maar zonder deze ballast.

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe bedrijfsstructuur voor het merk uit Münsterland. Hierbij zijn uiteraard onderdelen gesaneerd en kosten bespaard, met name bij het verkleinen van de fabriek in Ottenstein. Deze heeft nu een oppervlak van 270.000 vierkante meter in plaats van de oorspronkelijke 340.000 vierkante meter. Ook het assortiment wordt verder onder handen genomen. Half september werd de eerste Hülsta keuken gepresenteerd, het resultaat van de aankoop van het merk Warendorf.

“Sinds mijn komst in 2019 hebben we hard aan Hülsta gewerkt en in 2020 zwarte cijfers genoteerd, De periode daarna was onvoorzien en heeft ons teruggeworpen”, aldus de scheidende directeur Knecht (op de foto).  “Maar we hebben de tijd nuttig gebruikt om ons in een markt vol uitdagingen strategisch nieuw en modern neer te zetten. Dat was ons doel.” Nu is het aan anderen om de handschoen op te pakken en te proberen het merk verder te ontwikkelen. De klanten en zakenpartners van het merk zullen niets merken van deze wisseling.