Verf- en behangspecialist Farrow & Ball introduceert dit najaar elf nieuwe verftinten op de kleuren. De nieuwe kleuren, variërend van een levendig vuurrood tot een zacht en uiterst delicaat roze, zijn de eerste verandering in het kenmerkende palet van 132 kleuren sinds 2018.

“Is er geen beter moment om nieuwe kleuren te introduceren dan nu? We zijn er allemaal aan toe om ons huis te verfrissen, te verfraaien en onze eigen persoonlijke stijl te tonen. We zijn enorm enthousiast over deze elf nieuwe tinten, die afgeleid zijn van ons bestaande palet en die de direct herkenbare elegantie van Farrow & Ball hebben. Ze variëren van gebruiksvriendelijke lichte tinten tot dramatische en sfeervolle donkere tinten, die ons palet nog relevanter maken voor het vieren en delen van onze huizen.” – Joa Studholme, kleurencurator voor Farrow & Ball die de tinten samen met Charlotte Cosby, hoofd van de Creatieve afdeling, heeft gecreëerd.

Charlotte Cosby, geen familie van, zegt: “Ik heb een zwak ontwikkeld voor veel van de nieuwe kleuren, vooral Beverly die, net als haar naamgenoot, geruststellend, ongecompliceerd en vol diepte is. We gebruikten het in een keuken met Selvedge en ik wilde er meteen intrekken.”

De nieuwe kleuren zijn geïnspireerd door momenten van vreugde, comfort en geruststelling. Ze helpen je om jouw op je gemak te laten voelen, creëren energie en laten je zintuigen genieten van de inrichting van je woning. Hun kenmerkende rijkheid, diepte en buitengewone reactie op licht maken hen onmiskenbaar Farrow & Ball.

Ontdek de kleuren

STIRABOUT No.300
Deze warme neutrale kleur met een onderliggend grijs is geïnspireerd op de voedende pap die in Ierland al eeuwenlang geliefd is.

EDDY No.301
Genoemd naar de stromingen die natuurzwemmers gebruiken als natuurlijke jacuzzi. Het is een lichtere tint dan French Gray – of een groener alternatief voor Cromarty.

TAILOR TACK No.302
Deze charmante kleur, de lichtste en meest delicate van onze roze tinten, is de kleur van de rijggaren die in Haute Couture ateliers wordt gebruikt.

TEMPLETON PINK No.303
Een roze kleur met historische uitstraling, ontwikkeld voor de eetkamer van Templeton House ter compensatie van de prachtige Wedgwood plaquettes die zijn gemaakt ter herinnering aan een vroegere eigenaar.

BAMBOOZLE No.304
De naam van deze vuurrode tint werd oorspronkelijk gebruikt om het bedrog van piraten te beschrijven. Deze kleur, boordevol avontuur, is perfect om elke kamer op te vrolijken.
HOPPER HEAD No.305
Een klassieke antraciet kleur die tussen Railings en Down Pipe zit. Deze kleur is geïnspireerd op de fraai vormgegeven ijzeren containers die worden gebruikt om regenwater op te vangen aan de bovenkant van een regenpijp.
SELVEDGE No.306
Selvedge, een betrouwbare blauw, vernoemd naar het zeer gewaardeerde denim dat op een schietspoelweefgetouw wordt geweven om gesloten randen te verkrijgen.
KITTIWAKE No.307
Een zuiver koel blauw geïnspireerd op de vleugels van luidruchtige zeevogels in fel zonlicht. Deze kleur komt naast Lulworth Blue voor in de baai van Dorset, waar je veel van deze vogels ziet.
WINE DARK No.308
Deze spirituele kleur, geïnspireerd door de middernachtelijke hemel, is vernoemd naar de term die door Homer werd gebruikt om de zee te beschrijven en is perfect om een intieme ruimte te creëren.
WHIRLYBIRD No.309
Dit levendige en speelse groen is geïnspireerd op de papierachtige, propeller gevleugelde boomzaadjes die geliefd zijn bij veel jonge natuurliefhebbers.
BEVERLY No.310
Een mooie midden tot donkergroene kleur, vernoemd naar een vriendelijk en geliefd lid van het Farrow & Ball team dat helaas niet meer onder ons is.