BelgoFurn, de exportpromotiedivisie van Fedustria, de Belgische Meubel- Textiel- en Houtfederatie, organiseert na een succesvolle deelname aan de Salone del Mobile in Milaan een nieuw Belgisch paviljoen op de Stockholm Furniture Fair van 7 tot en met 11 februari.

Kevin Snyders, Director BelgoFurn: “Deze beurs is eigenlijk de enige meubelbeurs in ‘The Nordics’. Deze landen zijn zo uitgestrekt dat het afzonderlijk benaderen van detaillisten en andere partijen over deze lange afstanden zeer bewerkelijk is. Voor veel Scandinaviërs is de Stockholm Furniture Fair de uitgelezen mogelijkheid om zich te informeren over aanbieders uit binnen- en buitenland, meer nog dan het bezoeken van de beurzen in Brussel, Milaan of Parijs. Zij blijven meestal liever dichter bij huis. Een evidentie dan ook voor BelgoFurn om haar Belgische bedrijven mee te nemen naar de centrale locatie Stockholm teneinde deze interessante markten te ontdekken en te voorzien van prachtige Belgische creaties.”

Met een paviljoen van ruim 400m² en 7 bedrijven zal de Belgische aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij gaan. Omwille van de goede contacten met de beursorganisator zal België ook ‘host’ worden van de beurs waardoor de getoonde merken, designers en creaties ook extra onder de aandacht worden gebracht. Kevin: “BelgoFurn zorgt voor de aankleding, de catering en de algemene informatie zodat de zeven deelnemende bedrijven zich volledig kunnen richten op het leggen van nieuwe contacten in deze economisch zeer interessante regio.”

De deelnemers zijn zeer complementair en geven mooi het brede scala van het Belgische meubel- en designaanbod weer. De deelnemende merken zijn: Bulo, Toon De Somer, Roolf Living, Heatsail, Vipack, Jati & Kebon en Vonk Furniture. Kevin: “De Belgische meubelindustrie biedt voor elk wat wils en dat mogen we best meer laten zien. We hebben zoveel vakmanschap en kwaliteit in huis, daarmee mogen we gerust veel meer naar buiten komen. Ik denk ook dat onze manier van zakendoen, die gericht is op de lange termijn en gebaseerd is op wederzijds vertrouwen, heel goed past bij de Scandinavische mentaliteit.”

Net zoals bij de succesvolle stand in Milaan in 2022 werkt Belgian Furniture opnieuw samen met Studio Segers voor het ontwerp van haar paviljoen; de winnaar van de Henry van de Velde Lifetime Achievement Award kent het Belgische meubel- en designaanbod zeer goed en heeft opnieuw een prachtig modern ontwerp getekend voor dit paviljoen.

U wordt van harte uitgenodigd om het Belgische paviljoen en de collecties van de deelnemrs te komen ontdekken van 7 tot en met 11 februari in Stockholm, stand C07:43.

Meer info via info@belgofurn.com

 

Copyright
© 2022 Business Content Media Den Haag. Niets uit dit artikel of deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch,  op geluidsband of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever Business Content Media/Interior Business Magazine.