In 2024 gaat imm cologne weer als vanouds aan het begin van het jaar plaatsvinden en wel van zondag 14 tot en met donderdag 18 januari. Na de pandemiepauze en de daardoor naar juni doorgeschoven editie van dit jaar keert de grootste interieurbeurs van Europa terug op het vertrouwde tijdstip op de beurskalender. Net als straks in juni wil de organisatie in vijf dagen tijd de focus nog meer richten op professionele bezoekers.

Direct aan het begin van het nieuwe jaar is de beurs naar eigen zeggen het ideale platform voor het bijeenkomen van de internationale interieurbranche en om de nieuwste trends te zien. De beurs hoopt op het laten zien van nieuwe collecties en innovaties, het uitwisselen van ideeën en het aanknopen van (nieuwe) contacten. “In direct overleg met de industrie en de betrokken brancheorganisaties zijn we blij om te kunnen bekendmaken dat imm cologne vanaf 2024 weer op de vertrouwde datum in januari terugkeert. De dynamiek aan het begin van het jaar is het perfecte tijdstip om de industrie en de handel samen te brengen en om de woonwereld van morgen samen vorm te geven”, aldus
Gerald Böse, voorzitter van de raad van bestuur van Koelnmesse. Elmar Duffner, president van de Duitse vereniging van meubelfabrikanten VDM, is het roerend met hem eens: “Wij juichen deze beslissing toe. Het helpt onze leden bij het plannen van hun collecties. Al tientallen jaren is de beurs in januari en dat wordt door iedereen in de branche van harte ondersteund.”

De komende Spring Edition in juni zal laten zien “dat de beurs blijft veranderen, de reis gaat verder.” Exposanten en bezoekers kunnen straks in 2024 een vernieuwde beurs verwachten aan de boorden van de Rijn, zo belooft de organisatie. Matthias Pollmann, leidinggevende binnen het beursbestuur voor de thema’s meubelen, inrichten en design bij Koelnmesse: “Het samenkomen van de belangrijkste spelers in de branche biedt deelnemers en bezoekers niet alleen de gelegenheid om de eigen handel uit te breiden maar ook om deel te nemen aan het vormgeven van nieuwe trends en ideeën. Deze beurs geeft impulsen aan de branche en daarbuiten over thema’s die voor de gehele interieurwereld van belang zijn.”

De beurs zal in principe alleen toegankelijk zijn voor vakbezoekers, consumenten en andere eindgebruikers kunnen alleen op uitnodiging worden toegelaten. Ook wanneer iedereen zich nu al verheugt op de editie van volgend jaar wil de organisatie uiteraard dat de Spring Edition van juni niet over het hoofd wordt gezien. Over bijna 5 maanden opent deze eenmalige editie de poorten. Ook hier zijn nieuwe ontwikkelingen te zien en kan men nieuwe contacten leggen, zo benadrukt de beursorganisatie.