Tijdens de Ambiente van 7 tot en met 11 februari 2020 in Frankfurt is de HoReCa Academy een van de middelpunten van deze vakbeurs. Drie van de meerdere sprekers in het kader van dit onderdeel zijn Dr Francesca Zampollo, Ido Garini en Jozef Youssef. De eerste is industrieel ontwerper die zich heeft toegelegd op het ontwerpen van gerechten, de tweede is de oprichter van een designstudio in Amsterdam (Studio Appetit) met de presentatie van gerechten als specialiteit en de derde is een chef met oog voor het presenteren en serveren van gerechten.

Wat heeft dit te maken met een beurs voor dining, living en giving? De beurs hoopt met dit onderdeel naast de traditionele retailer ook horeca ondernemers naar Frankfurt te krijgen. Zampollo is bekend als ontwerper van serviezen, keukengerei en voedselverpakkingen. Garini weet alles over het fotograferen van gerechten voor websites en kookboeken, Youssef is de man achter de Kitchen Theory als restaurantconcept en de Chef’s Table waarbij hij een 10 gangen menu combineert met het delen van chemische en natuurkundige kennis over voedsel en de bereiding daarvan. Tijdens Ambiente 2020 zal hij een nieuw onderzoek presenteren in samenwerking met Professor Charles Spence van de universiteit van Oxford, die dit jaar ook al te gast was op de beurs in Frankfurt met een lezing over zintuigen tijdens het eten en drinken. Boeiende materie! Op de foto Ido Garini met een makreel.

Meer info: www.ambiente.messefrankfurt.com