Sinds de uitbraak van de coronacrisis staat de wereld van veel ondernemers op zijn kop. De Rotterdamse HR-organisatie For the People heeft nu een gratis MKB Ondernemersloket geopend voor avies rondom alle personeelsvraagstukken.

Jolijn de Hoogh, directeur van For the People: “Bij een aantal van onze klanten lijkt het nu iedere dag op de kerstperiode, zo druk is het. Bakkers en slagers, bijvoorbeeld. Andere klanten, als kappers en hotels, zijn juist al langere tijd dicht. Hoe zorg je voor je personeel? Hierbij willen wij helpen.” De HR-organisatie wil de uitgebreide kennis op personeelgebied nu delen via een online loket voor alle vragen op dit gebied. Juridisch, administratief en op menselijk vlak.

Dit advies is tijdens de coronacrisis gratis. Voorbeelden van vragen: betaal je het vakantiegeld zoals normaal of doe je dit later of gespreid? Arbeidscontracten verlengen of niet? En zo ja, hoe? Wat te doen met ziekteverzuim? Hoe houd je mensen gemotiveerd tijdens thuiswerk? Het loket helpt ook bij aanvraag voor de NOW-regeling of het veilig inrichten van de werkplek. Kortom, voor iedere vraag.

www.forthepeople.nl