We naderen het einde van het jaar en dat is helaas vaak de periode dat sommige bedrijven de handdoek in de ring moeten werpen. De afgelopen dagen is het doek gevallen voor verschillende ondernemingen uit de meubelbranche.

Zo zijn er de vestigingen van Meubelcomfort in Utrecht, Nijkerk, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven en Enschede die de deuren hebben moeten sluiten nadat eerder dit jaar al andere vestigingen in bijvoorbeeld Den Haag en Amsterdam ook failliet zijn gegaan. Rofra Meubelen heeft vestigingen gesloten in Leiderdorp, Roermond, Baarn en Rotterdam plus de speciale vestiging voor projectmeubilair. De site van Rofra Home is inmiddels nog wel in de lucht maar bevat geen informatie meer over de winkels.

Hetzelfde droevige lot heeft meubelfabrikant Noteborn in Heerlen getroffen waardoor er 55 arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan. De fabrikant van onder andere kledingkasten werd in 2017 overgenomen door een Duitse partij maar heeft het uiteindelijk niet kunnen redden. In mei van dit jaar werd in Bünde (D) nog een showroom geopend. Ook de Meubel Dump uit het Brabantse Uden staakt de activiteiten. Laten we hopen dat het nieuwe jaar geen nieuwe storm aan faillissementen gaat opleveren voor de meubel- en woonbranche. Op de foto het model Flex van de helaas ter ziele gegane fabriek Noteborn.