De organisatie van de Sustainable Interior Design Awards is erg verrast door het grote aantal aanmeldingen. Ruim dertig bedrijven hebben de moeite genomen om zich in te schrijven voor een of meer awards. Het gaat om zowel de Brand Awards als de Product Awards waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen meubelen, verlichting en accessoires.

Onder de deelnemers zien we bekende namen als HAY, Emeco, Gelderland, Muuto en Zuiver, maar ook jonge ontwerpbureaus als Occony, vanPlestik, Tolhuijs Design en Binthout. Op de afbeelding staan de criteria van de Awards voor een duurzaam ontwerp.

De Sustainable Interior Design Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de meest vooruitstrevende en duurzame designproducten en het meest vooruitstrevende en duurzame designmerk. Met de wedstrijd nodigt de organisatie merken en designstudio’s uit binnen- en buitenland uit om een duurzaam product of merk aan te dragen binnen het home & living segment. De organisatie heeft zich ten doel gesteld om de ontwikkeling van duurzame producten te stimuleren die een leven lang meegaan en goed zijn voor mens en milieu.

De aanmeldingen worden op maandag 10 augustus door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury bestaat uit José Molenaar (hoofdredactrice EH&I), Peter van de Water (ontwerper) en Walther Ploos van Amstel (lector Citylogistiek). De winnaars maakt de organisatie bekend tijdens de (dit jaar) digitale awardshow op vrijdag 21 augustus.

www.flinders.nl/sustainable-interior-design-awards