Kunstgalerie Forwart in Antwerpen presenteert van 16 mei tot en met 29 juni onder de noemer Top of the Pops kunstwerken van het collectief Rotganzen. Discobollen zoals u deze nog niet eerder heeft gezien.

Rotganzen vervaardigde het eerste Quelle Fête prototype in 2009 en verkocht het eerste kunstwerk onder deze naam in 2011. In de jaren daarna werd dit werk hun bekendste schepping en groeide uit tot een reeks voor kunstverzamelaars over de hele wereld. Het succes van  Quelle Fête zit in de tijdloosheid van de serie. Een melancholieke herinnering aan vervlogen tijden en bedoeld als een een speels commentaar op de groeiende absurditeit van het leven, zeker in deze tijden van crisis. De serie straalt een hoopvolle schoonheid uit.

Om het 15-jarig bestaan van de serie te vieren en om de boodschap van hoop en liefde te blijven promoten in deze tijden van angst en fake facts heeft Rotganzen voor Forwart Gallery een selectie gemaakt van de populairste stukken. Hieronder bijvoorbeeld Quelle Fête Amour, Quelle Pizza en Quelle Basket (een persoonlijke favoriet) en sculpturen als Le Designer en Le Tricycle.

Rotganzen laat ook een nieuwe installatie zien (foto bovenaan): … (say: DOT DOT DOT), de naam is afgeleid van de drie puntjes die verschijnen wanneer iemand een chat aan het typen is. Het moment dat nog niets is gezegd en alles nog steeds mogelijk is. Het meest kostbare deel van iedere conversatie (want het kan nog alle kanten op, oh spanning!).

Quelle Fête door Rotganzen staat dus voor voorbije tijden, fantastische avonden uit toen we nog de koningen van de wereld waren, weet je nog. Het staat ook voor verloren onschuld. Maar in de donkerste dagen glinstert er hoop en ook dat is de boodschap van deze serie. Zorgvuldig met de hand gemaakt als exclusief origineel of in een gelimiteerde oplage.

Rotganzen (2009) is een kunstcollectief in de traditie van American Pop Art en de Italian Radical Design beweging. Met als thuisbasis de steden Rotterdam, New York en Buenos Aires overbrugt Rotganzen kunst en design in sculpturen en een serie meubelen. In 2019 won het collectief een Wallpaper Design Award en in Londen heeft Rotganzen een sculptuur buiten gemaakt bij de club Ministry of Sound. Vanaf 16 mei dus te zien bij Forwart in de Armeduvelstraat 6 in Antwerpen.