‘Veel nieuws, vertrouwde gastvrijheid’

De open dagen van Nijwie/Le Chair zijn momenteel in alle gang in de showroom in Almelo. Dit is voor het eerst weer zelfstandig, na jarenlang te hebben deelgenomen aan de voorjaarsshow in Druten. Raymond Oelderink van Nijwie/ Le Chair: “Het is voor het eerst dat we de nieuwe showroom als middelpunt inzetten, het is zeer de moeite waard om langs te komen: veel nieuwe collecties, nieuwe kleuren, een nieuwe vertegenwoordiger voor het Zuiden. Er is veel te zien.”

Het bedrijf is een enthousiaste deelnemer aan de Meubelbeurs Brussel in het najaar, maar soms zijn nieuwe modellen nog niet klaar om daar te laten zien in november. Raymond: “Dat was deze keer ook het geval en we zijn blij dat die nieuwe modellen nu helemaal klaar zijn om te presenteren. We hebben echt veel nieuws. Onze showroom in Almelo is zo’n 600 vierkante meter groot en zeker de helft is gevuld met nieuwe modellen.” Hij wil een zeker verrassingseffect wel intact laten, maar desgevraagd licht hij toch een tip van de sluier: “We brengen veel nieuwe houtkleuren. We stonden altijd bekend om onze meubelen uit mangohout met een grove, zichtbare zaagsnede. Daar bewegen we ons een beetje vandaan. We kwamen in Brussel vorig jaar al met walnoot, waar goed op werd gereageerd. Nu zijn daar wittinten en andere kleuren bijgekomen, ook in combinatie met marmer, zoals bijvoorbeeld acaciahout met gekleurd marmer. Ik noem het een knipoog naar de stijl van de jaren ’60 en ’70 zonder dat het volledig retro is. Ik vind zelf de nieuwe wittinten wel gedurfd, het is echt iets anders dan wat men van ons gewend is. Er is ook een nieuwe natureltint, zonder die grove zaagsnede. Erg mooi, dat moet je in het echt zien”

 

Uitgebreid aanbod
Nijwie/Le Chair staat ook bekend om de complete woonprogramma’s die het bedrijf kan leveren waarbij alle elementen van het interieur worden gecombineerd. Raymond: “Straks zijn er ook weer een aantal geheel nieuwe complete woonprogramma’s te zien in Almelo, maar we merken dat dit meer een tijd is van het kopen van losse meubelen. We leveren van alles, van bijzettafel tot kast, van eettafel tot banken, van stoelen tot spiegels en we merken dat er steeds meer vraag is naar losse items. Dus focussen we ons daar nu meer op. We merken ook dat de winkelier vaker losse artikelen inkoopt dan complete programma’s: onze klanten mixen en matchen zelf al in de winkel, net zoals de consument dat thuis doet. Onze losse items zijn onderling prima te combineren met elkaar dankzij de overeenkomende kleuren en belijningen.”

 

Gezelligheid
De open dagen zijn niet alleen een goede gelegenheid om de nieuwe modellen te bekijken en uit te proberen, het is ook een mooi moment om de mensen van Nijwie/Le Chair weer eens te spreken, zoals de nieuwe vertegenwoordiger voor de regio Zuid: Guy van Loon. Raymond: “Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig om elkaar weer eens te zien. We hebben zoals men van ons gewend is een prima catering met een hapje en een drankje. Waar ik ook op wil wijzen is dat onze showroom zich ook goed leent voor onze klanten om aan een consument meer te kunnen laten zien dan dat in de eigen winkel misschien mogelijk is. Overleg even met ons en dan is men van harte welkom.”

 

De show werd afgetrapt op maandag 22 april en ‘de tweede helft’ wordt gespeeld op dinsdag 23 april van 9 tot 18 uur.