Furniture Istanbul, waar de meest prestigieuze Turkse meubelmerken worden getoond aan regionale en internationale bezoekers, bereidt zich voor om bezoekers te begroeten van 6-11 november 6-11 2018 in de beurshallen van CNR EXPO Yeşilköy, in Istanbul.
De beurs wordt georganiseerd door Pozitif Fairs, een onderdeel van CNR Holding, in samenwerking met MOSDER (Vereniging van Turkse meubelfabrikanten). De 8 hallen van het beurscomplex nabij Ataturk Airport zijn per productgroep ingedeeld. Hallen 1, 2, 4 en 8 zijn bestemd voor Home & Accessories, hal 7 is voor Baby, Kids en Teens, hal 6 is voor slapen, hal 5 voor luxe meubelen en hal 3 voor tuinmeubelen en kantoormeubelen. De beurs trok vorig jaar bijna 60.000 bezoekers, waarvan bijna 5.000 bezoekers uit 86 landen buiten het thuisland om. Voor dit jaar verwacht de organisatie 90.000bezoekers, waarvan 15.000 van buiten Turkije. De nadruk ligt dit jaar nog meer op B2B: men verwacht 750 exposanten en 1.100 B2B inkopers.
Furniture İstanbul heeft als doel om de Turkse meubelindustrie verder te ontwikkelen en richt zich er op om de grootste meubelbeurs van Eurasia te worden. Hiervoor zet de organisatie haar bijkantoren in Dubai en Londen plus de 128 wereldwijde vertegenwoordigingen in. Net als in voorgaande jaren zullen er ook veel vergaderingen plaatsvinden tijdens de beurs, wat de positie als trefpunt voor de regionale industrie en verkoop alleen maar nog meer bevestigt, aldus de organisatie. Tegelijkertijd vindt het evenement Design Stories plaats, waar vorig jaar meer dan 1.500 bezoekers de ontwerpen van 18 designers bekeken.