Op de Salone del Mobile in Milaan viert JORI 60 jaar pionierschap op het vlak van dynamisch zitcomfort met zijn nieuwe creatie: de ultiem flexibele zitbank EDEN.

Met zijn recent ‘dancing marketingconcept’ zet JORI duidelijk focus op de beweeglijke elegantie van zijn collectie, waarvan elk model zich rekt en plooit op maat van zijn gebruiker. JORI vond in Berlijns ontwerper Sven Hansen (hierboven) de perfecte bondgenoot om 60 jaar dynamisch zitcomfort luister bij te zetten met zijn ultra flexibele creatie, de sofa EDEN.

De designer heeft zijn opdracht volgens JORI meesterlijk volbracht. Met de zitbank EDEN verenigt hij twee parameters in één creatie: het summum van verstelbaar zit-en lounge comfort en de pure uitstraling van tijdloos design. Een zeldzaam creatieproces waarin kunstzinnig handwerk en vernuftige technologie in elkaars verlengde liggen. Vanuit een maquette in klei sculpteert Sven Hansen zijn creatie nauwgezet tot de ideale vorm. Pas daarna giet hij het finale ‘kunstwerk’ in een 3D-simulatie en ziet sofa EDEN het daglicht.

Maar hier eindigt het designproces van EDEN nog lang niet. Design en zitcomfort zijn voor JORI immers een onafscheidelijk duo. Bijgevolg tijd voor de tweede fase, waarin designer en ingenieur intensief samenwerken om het design naadloos af te stemmen op ultiem flexibel zitcomfort. Het resultaat mag er zijn. EDEN heeft zijn naam niet gestolen en belooft zijn inzittenden ‘het paradijs op aarde’ op het vlak van zitkwaliteit. Afhankelijk van ieders ‘mood’ kan de zitbank in een handomdraai worden versteld van een rechte, dynamische zithouding naar een relaxerende positie. Door te klikken op de rugleuning schuift het hoofdsteunframe naar boven. Regel nu nog de hoofdsteun, haal de poef erbij en je vertoeft in het ‘paradijs’.

Net zoals de volledige JORI-collectie is sofa EDEN met vakmanschap vervaardigd in de JORI productie ateliers in België en is hij verkrijgbaar in alle leder- en stofkwaliteiten van het gamma. Je kan de stofuitvoering ook combineren met een sokkel in kwaliteitsvol leder. De zitbank is afgewerkt met een verfijnde bies rondom en een elegante platte naad op de zit in leder of in stof. Rug- en armkussens inclusief. Er zijn 2 zithoogtes mogelijk: standaard 44 cm of hoog 45,50 cm. EDEN wordt aangeboden als een moduleerbaar sofaprogamma bestaande uit 3 zitbanken (160/185/210), 3 aanbouwsofa’s, een hoek- en tussenelement en poef.