Het Laatste Nieuws (HLN) meldt dat er uiteindelijk toch geen overnamekandidaat is gevonden voor de meubeltak van Recor in Hasselt. Afgelopen woensdag meldde de Ondernemingsrechtbank in Hasselt dat de laatste van de vier kandidaten is afgehaakt. Hierdoor staan meer dan 170 banen op de tocht voor de meubeltak.

Zoals eerder gemeld is de zitmeubeltak (met 31 banen) eind juli overgenomen door twee kleinzonen van de oprichter van het bedrijf onder de naam Sitac NV. CEO van de Recor Groep, Peter Sarasyn, was nog zeer verheugd met deze overname en het behoud van de banen voor deze activiteit. Voor de meubeltak (tafels en kasten) hield hij een slag om de arm. Zoals nu blijkt niet onterecht.

Recor heeft nog tot afgelopen maandagnacht met een serieuze kandidaat voor een overname overlegd. Maar deze heeft dus nee gezegd. De teleurstelling is dan ook groot bij de directie, de familie Corthouts en de 187 werknemers van de meubeltak. Sarasyn geeft in het interview in HLN aan hoe wrang in feite de situatie is: de eerste golf van de pandemie heeft de meubeltak genekt terwijl op dit moment de consumenten meer kopen dan ooit. “Ons orderboek is goed voor 2 miljoen, dit bedrijf heeft potentieel”, aldus Sarasyn. Ook de burgermeester van Hasselt hoopt, gezien de werkgelegenheid in zijn stad en de families van de 187 medewerkers, alsnog op een overname. Die kans lijkt klein.