AXI, een software en IT-groep actief in België en Nederland, neemt het Belgische Tilroy, een specialist in geïntegreerde retailsoftware, over. Met de acquisitie vergroot AXI haar marktaandeel in de Belgische en Nederlandse retailsector en verruimt het haar softwareportfolio.

“AXI wil de komende jaren verder inzetten op de groei en uitbouw van haar softwareoplossingen en clouddiensten. Met de overname van Tilroy, zetten we die plannen kracht bij”, zo meent Paul Peeters, CEO van AXI. “Met de geavanceerde online kassa- en e-commerce softwareoplossingen van Tilroy versterkt AXI haar uitgebreide cloud-based productportfolio voor retailers. Bovendien vergroten we met deze acquisitie ook de scope. We kunnen een erg brede range van retailers voorzien met een 100% geïntegreerde oplossing.”

“Tilroy was tot nu toe vooral actief op de Belgische markt”, zo vertelt Peter De Ranter, CEO en oprichter van Tilroy. “AXI heeft vaste voet aan wal in zowel België als Nederland en koestert bovendien ambities daarbuiten. AXI vult Tilroy zowel op geografisch als op productvlak aan en is voor ons de ideale partner om versneld te kunnen groeien.”

Strada Partners gelooft sterk in een actief beleid rond overnames die voor AXI een concrete meerwaarde kunnen betekenen. “Met deze eerste overname, sinds onze instap eind vorig jaar, bestendigen we AXI’s positie als aanbieder van gespecialiseerde B2B software. Bovendien worden we hiermee de belangrijkste aanbieder van retailsoftware in de Benelux”, zo vertelt Matthias Vandepitte, Managing Partner bij Strada Partners. AXI ziet het aantal medewerkers door de overname stijgen naar ruim 450 werknemers. “We willen de identiteit van Tilroy bewaken en de continuïteit voor klanten en medewerkers waarborgen, zo vertelt Paul Peeters. ‘De ruime expertise die bij beide organisaties aanwezig is, zorgt voor een perfecte match. Door deze kruisbestuiving gaan we elkaar versterken.”

AXI is een onafhankelijke ICT-partner met vestigingen in Willebroek, Gent en Breda. Het bedenkt, ontwikkelt en beheert innovatieve softwareoplossingen voor organisaties in de retail-, overheid-, zorg-, services- en industriesector. AXI stelt ruim 400 medewerkers te werk en realiseerde in 2022 een omzet van 78 miljoen euro. AXI mag ondermeer de Bijenkorf, (Inter)gamma, Plus, Colruyt Group, Casa, Dille en Kamille en Lagardère Travel Retail tot haar klanten rekenen.
Meer info: www.axi.be