De Salone del Mobile in Miaan gaat niet door dit jaar, dus bedachten Dezeen en Ventura Projects een digitaal alternatief: het Virtual Design Festival. Dit start online op 28 april met 81 deelnemers: merken, designers en ontwerpers.

Naast het tonen van noviteiten is er een live panel discussie met drie designers over de uitdagingen voor ontwerpers in dit tijdsgewricht. Ook is er de show Channelling Change: Inside a Designer’s Brain. Hier laten 14 getalenteerde Nederlandse ontwerpers zien hoe we deze tijd aankunnen met design. Daarnaast zijn er 10 vooraanstaande opleidingen die hun projecten laten zien, waaronder Design School Kolding (Denemarken), NABA, Nuova Accademia di Belle Arti (uit het thuisland) en Tecnológico de Monterrey (Mexico).  Bezoekers kunnen vanachter de  laptop, tablet of telefoon ook genieten van namen als Rapt Studio (Amerikaans), PUMA (Italianen), Haberdashery (uit het Verenigd Koninkrijk), Studio Tada (Japan) en Loyal Loot (Canada). Na de lancering op 29 april blijft de Ventura Projects selectie toegankelijk op de site van het Virtual Design Festival.

Met deze samenwerking hopen de organisatoren de deelnemers het podium te geven dat zij verdienen. Natuurlijk was het veel euker geweest om het fysiek te kunnen presenteren, maar op deze manier hopen beide clubs dat de bezoekers van het Virtual Design Festival toch volop inspiratie opdoen. Op de foto de elastiekjesjurk van Rie Sakamoto.

virtualdesignfestival.com