De meubelbeurs in Keulen heeft om het jaar LivingKitchen als extra onderdeel en voor het laatst was dit in 2019. Dus volgend jaar is het weer aan de beurt. Januari 2021 is nog 8 maanden van ons verwijderd, maar omdat Eurocucina in Milaan niet is doorgegaan, zal de beurs in Keulen de eerstvolgende internationale keukenbeurs zijn, zo laat men weten vanuit Keulen.

Van 18 tot en met 24 januari 2021 is er dus weer de combinatie imm/LivingKitchen. Een goed ijkpunt om te zien waar we staan in deze tijden, aldus beursorganisator Koeln Messe.  Men waagt voorzichtig optimistisch te zijn, aangezien er nu nog geen antivirus of andere oplossing voor COVID-19 is, maar tegen die tijd misschien wel, zo zegt Koeln Messe. Positieve resultaten in de verkoop van keukens en meubelen worden dit jaar niet verwacht door de mensen in Keulen, maar de algemene economische cijfers in Duitsland wijzen op een licht herstel. Dit is weer van invloed op het consumentenvertrouwen (dat in Duitsland net als in ons land verdwenen is) en zou de boel weer kunnen anzwengelen. Nu krimpt de Duitse economie met 4,2 procent maar voor 2021 wordt een groei verwacht van 5,8 procent. Mits het virus dan ook echt weg is…

De organisatie voorziet ook in andere landen voor het einde van het jaar versoepeling van maatregelen en kansen op wederopstanding van de economie. Dit gaan we terugzien op de beurs, zo zegt men. De keukenbranche had in 2019 in Duitsland een omzet van meer dan 5 miljard euro. Bijna de helft van dit bedrag was export.

Tijdens de editie van 2021 zal er aandacht zijn voor koken als onderdeel van een lifestyle. Smart Cooking in een kleine ruimte. In 2019 waren er 149.500 bezoekers voor imm/LivingKitchen, waarvan 50.000 van buiten Duitsland. Of dit volgend jaar ook gehaald gaat worden, laten we het hopen.