Het is alweer een tijdje achter de rug maar GLUE laat weten dat de vierde editie van het Amsterdamse designevent weer een succesvol verloop heeft gekend.

 

Tijdens de route van GLUE waren er zowel high end meubelmerken te zien als beginners met innovatieve modellen. Veel parties, van de opening in Paradiso met Creative Citizen of Honour Wouter Valkenier, Janine Toussaint en Marian Duff en twee feestjes van Studio 23:23  voor de buren en voor de design community. Marjan van Aubel nodigde iedereen uit het Amsterdamse deignwerldje uit op de derde verdieping van een appartement in Oud-West. Scandinavian Living en Vitra organiseerden een discussie tussen Carole Baijings en Hanne Arends.

 

Met Roetz-bike tours georganiseerd door Carl Hansen & Søn, Scandinavian Living en Broeinest pendelden de bezoekers heen en weer door de hoofdstad en dit was zo’n succes dat GLUE dit wil herhalen. Het Van Eesteren Museum had een tentoonstelling met Nettie Mons & Floor Nijdeken & Saar Scheerlings. FRAME magazine en Studio TANK hadden een presentatie door Robert Thiemann en Pernille Kok-Jensen. Pakhuis de Zwijger organiseerde een uitverkocht debat met PACT-worldwide members Cheraine BaljéShivonne AlbertoRičards Briška en Goldiie over integriteit en commercialisme in de huidige creative industry. VANMOKUM in Amsterdam Noord hield een club-night in hun showroom met meer dan 500 gasten tot in de late uurtjes. En niet te vergeten de workshops van onder andere Waag Futurelab, Circu Leren, MUUTO, Moooi, en D/DOCK.

Het zal vast een mooi evenement zijn geweest en voor degenen die er graag bij hadden willen zijn of, nog veel belangrijker, die zichzelf terug willen zien is er de recap-movie door Martina Trebino Chavarría and de foto’s van Ilco Kemmere bij dit bericht. De GLUE TV interviews, gemaakt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en Bas de Groot, zijn te zien op Youtube en komen regelmatig langs op SALTO TV.
Volgend jaar is er weer een GLUE.