Op de VT wonen&design beurs presenteert Dutch Originals de exclusieve uitvoering van een karaktervol klassiek tafelontwerp.

Met een knipoog naar het door Wim Rietveld, voor Gispen ontworpen tafelmodel 530 uit 1952, toont Dutch Originals een opvallend design van de Gispen Classics 533 tafel.

De 533 komt samen met de Gispen Classics 534 tafel op de markt. Het oorspronkelijke ontwerp van de tafel is door Richard Hutten opgetild naar een moderne uitstraling. Het blad van de 533 is driehoekig van vorm met mooi afgeronde hoeken, een verjongde rand en verkrijgbaar in twee formaten. De 534 heeft een tonvormig blad. Beide tafelmodellen zijn geschikt voor 6 stoelen.

De speciale uitvoering van de 533 wordt getoond in het Trendpaviljoen van Eigen Huis&Interieur. Voor deze gelegenheid is de tafel uitgevoerd met een verjongd mdf blad met Eikenfineer en de poten en het onderstel gepoedercoat in ‘zuiver oranje’.
Deze combinatie met het eikenfineer blad geeft een extra impact aan het klassieke ontwerp. De tafel wordt in het Trendpaviljoen samen gepresenteerd met de al even karakteristieke Gispen 116 stoel. Een combinatie die door Willem Hendrik Gispen al werd toegepast en met het re-design van Richard Hutten een nieuwe vorm meekrijgt.
Op de beurs wordt de Gispen 116 gepresenteerd met een frame in dezelfde oranje kleur als de 533 tafel, met een zitting en rug in white wash eiken.

Tevens in het stijlhuis te zien, de Gispen 1401 van Dutch Originals. Ook gepresenteerd in een special edition. Uitgevoerd met een frame in wit, in combinatie met de standaard zwart bakeliet armleggers en een rug en zitting gestoffeerd in de Kvadrat Remix 3, kleur 223.

Jaarlijks terugkerend op de VT wonen&design beurs zijn er inspiratiehuizen van de deelnemende woonmagazines te vinden. Het Eigen Huis &Interieur Trendpaviljoen 2023 heeft als thema ‘kleur je wereld’ meegekregen. Anya van de Wetering en Marie-Claire Lambalk van concept- en stylingbureau Kamer 465 hebben een inspiratiehuis ontworpen met een spetterend kleurenspel, waar Dutch Originals dus ook kleurrijk aanwezig is. Dutch Originals is te vinden op de VT Wonen & Design beurs in het Trendpaviljoen van Eigen Huis & Interieur en op Design Spot no. 2.680.