GLUE Amsterdam beteknt drie dagen lang een aantrekkelijke route volgen door de hoofdstad als liefhebber van design. Hieronder een voorproefje van wie/ wat er te zien is.

Mia Karlova Galerie (foto bovenaan) is een plaats voor functionele sculpturen uit duurzame materialen met een diepere betekenis. Het uitlokken van (nieuwe) emoties. Opgericht in 2020 door interior designer en curator Mia Karlova zoekt de galerie een dialoog tussen werken uit diverse genres via een gemeenschappelijke emotionele taal.

Mia Karlova Galerie
Prinsengracht 510
1017 KH Amsterdam

Brothers and Sons is vastbesloten om tijdloos design te presenteren met gebruik van vernieuwende en duurzame materialen. Dankzij puur vakmanschap, moed en studie wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt. De standaard doorbreken door de grenzen van design en productie op te rekken.

Brothers and Sons is een HUB tijdens GLUE en heeft de volgende partijen onder zijn dak: Aleksandra Gaca, Bene, Conceptual Furniture Design, Herman Miller, Oscar van der Laan en VIVILight.

Brothers and Sons – HUB
Cruquiusweg 111 C
1019 AG Amsterdam

Het HMC is een goede bekende van iedereen die iets heeft met meubelontwerp en het vormgeven van interieurs. Opgericht in 1929, vestigingen in Amsterdam en Rotterdam en in totaal 3.000 studenten. De sfeer is er altijd positief, constructief en creatief. Het werk van de recent afgestudeerde Bart Huijpen en Sven Wenting is te zien bij Seable & Co. Een van de mooie GLUE locaties en een bedrijf dat gespecialiseerd is in spa’s voor luxe hotels en jachten. Het HMC laat zelf ook werk van studenten zien. Seable & Co toont als HUB: Bart Huijpen, Roland Pieter Smit, Som Perfume en Sven Wenting.

Hout- en Meubileringscollege
Arlandaweg 173-175
1043 HR Amsterdam

forpeople is een onafhankelijk creative agency in een voormalige augurkenfabriek in Londen en in een voormalig theater in Amsterdam. Gestart in 2004 als samenwerkingsplatform boven ego prestaties met mensen als het hart van alles wat zij als agency doen. Design is voor mensen, voor wie anders? Tijdens GLUE ligt de focus op Lab Grown Futures: hoe reageren mensen op nieuw voedsel en materialen op basis van proteïnen?

Forpeople maakt deel uit van Contact Amsterdam, een HUB tijdens GLUE met als andere aanwezigen: Circuform, Cowerk, Dhiren Rao, KarTent, Kitty de Groot, Max Degen, Novo Typo en Rosalie Apituley.

Contact Amsterdam – HUB
Contactweg 47
1014 AN Amsterdam

Sarah Trenité is sinds 1996 designer en oprichter van Arp. Van oorsprong fotograaf waardoor zij een scherpe blik heeft en wat haar geleerd heeft om te KIJKEN. Omdat ze een onstopbare drang heeft om dingen te MAKEN heeft Sarah een grote hoeveelheid technische kennis en praktisch inzicht verworven over het maken van meubelen. Zij deelt haar werkplaats met twee meubelmakers en haar ontwerpen zijn eigenzinnig. Uit hoofd en hart: sterk, origineel, met een focus op functionaliteit, constructie en schoonheid. Tijdens GLUE laat zij haar nieuwe stoel zien bij Friday Next: de pretty ordinary kitchen chair.

Friday Next Studio is een interior design studio gespecialiseerd in high-quality interior advice voor professionals en particuliere opdrachtgevers. Tijdloos design maakt deel uit van de ontwerpen die een leven lang meegaan en altijd de balans zoeken tussen schoonheid en duurzaamheid.

Sarah Trenité is te zien bij Friday Next, net als: Cor Unum, Carole Baijings and Thomas Eyck Collection.

Friday Next – HUB
Pilotenstraat 18 C
1059 CJ Amsterdam