De voorbereidingen voor de R+T 2024 zijn in volle gang. De toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, poorten en zonwering opent haar deuren van 19 tot en met 23 februari 2024. De populariteit van de branche is groot: meer dan 1000 exposerende ondernemingen hebben zich aangemeld voor de komende editie van de vakbeurs om hun nieuwe producten en diensten te presenteren.

Het volledige congrescentrum van 120.000 vierkante meter zal opnieuw volgeboekt zijn. De internationale deelname aan de R+T 2024 is opnieuw erg hoog: circa 80 procent van de exposerende ondernemingen komt uit het buitenland, in totaal uit 45 landen. Nationale en internationale giganten uit de branche zijn volop bezig met de voorbereidingen voor hun deelname aan de vakbeurs. “De voortekenen voor een succesvolle R+T zijn zeer goed. We zijn erg blij dat de branche zich met volle inzet aan het voorbereiden is en uitkijkt naar het grote weerzien in februari, wij zijn ook vol verwachting en kunnen bijna niet wachten! Het wordt voor alle deelnemers een heel bijzondere beurservaring met talrijke hoogtepunten”, zegt Sebastian Schmid, lid van de Raad van Bestuur van de Messe Stuttgart, die zich verheugt op de komende editie van de R+T 2024. U ziet hem hierboven.

De R+T 2024 zal opnieuw een unieke innovatiekracht tentoonspreiden en alle bezoekers aan de vakbeurs een ongelooflijk breed beursaanbod evenals een grote verscheidenheid aan innovaties bieden. Wat hier wordt gepresenteerd aan rolluiken, poorten en zonwering bepaalt de markt. Naast de innovaties uit de branche heeft de komende editie van de R+T nog een ander thema dat in het middelpunt staat: “Duurzaamheid is één van de hoofdthema’s van onze tijd, en het hoofdthema van de R+T”, legt Sebastian Schmid uit. “We houden de markt nauwlettend in de gaten en staan altijd in nauw contact met onze exposanten. De intensieve gesprekken van de laatste maanden hebben het belang aangetoond van de thema’s ‘duurzaamheid’ en ‘energie-efficiëntie’ in het dagelijkse arbeidsproces en hoe groot de vraag naar dergelijke producten is bij eindgebruikers.”

Onder het motto ‘Toekomst. Duurzaam. Vormgeven. TogetheR+T.’ kunnen bezoekers ter plaatse verschillende hoogtepunten verwachten. “Onze bezoekers aan de vakbeurs kunnen verschillende innovatieve oplossingen live ervaren, waarmee ze kunnen voldoen aan de hoge eisen van eindgebruikers wereldwijd. De producten van onze exposanten zijn op zichzelf ook duurzaam, want door hun hoge kwaliteit gaan ze zonder uitzondering lang mee en helpen tegelijkertijd energie te besparen. Dat geldt voor zonweringssystemen voor binnen en buiten evenals voor oplossingen voor buitenleven, aandrijvingen, bedieningselementen en poorten. Bovendien is er in de afgelopen jaren in alle sectoren veel gedaan om ervoor te zorgen dat de producten zelf qua hulpbronnen zo efficiënt mogelijk worden geproduceerd, het idee van duurzaamheid is daarom op alle niveaus stevig verankerd”, legt Melanie Brenner, manager van het beurs- en evenementenmanagement van Messe Stuttgart, uit. Zij staat op de foto hierboven.

“Om ook in de aanloop naar de R+T de aandacht te vestigen op ons hoofdthema, hebben we iets heel speciaals bedacht: we hebben ons eigen groene motief gecreëerd voor de R+T en zelfs ons logo groen gekleurd. Hiermee willen we graag duidelijk maken hoe belangrijk dit thema voor ons is en laten zien dat de volgende editie van de beurs geheel in het teken zal staan van dit motto”, legt Sebastian Schmid uit. Verschillende bijkomende maatregelen zullen het hoofdthema van de R+T ook ter plaatse tastbaar maken: onder andere is er weer een workshop van de organisatie van de Europese zonweringsindustrie (ES-SO) evenals kampvuursessies met het thema ‘duurzaamheid’ gepland. Ook in het architectenprogramma op 22 februari 2024 staat het thema ‘duurzaamheid’ centraal met verschillende lezingen en paneldiscussies.

“Duurzaamheid houdt niet alleen de branche bezig, maar is inmiddels ook onder de aandacht van de politiek. In het kader van de komende editie van de vakbeurs willen we op politiek niveau onder de aandacht brengen welke bijdrage de zonwering en energie-efficiënte poorten leveren aan de bestrijding van de klimaatverandering. We plannen een spannende paneldiscussie met topgasten uit de politiek en de economie”, onthult Philipp Götz, manager van het beurs- en evenementenmanagement van Messe Stuttgart. Sebastian Schmid vult aan: “Ook de innovatieprijs zal in deze context een belangrijke rol spelen. In 2024 zullen we speciale prijzen uitreiken voor duurzaamheid en energie-efficiëntie om het belang ervan te onderstrepen. Daarnaast vindt de volledige aanmeldingsprocedure voor de deelnemende ondernemingen uitsluitend digitaal plaats, onder andere om duurzaamheidsredenen. We zijn blij dat al meer dan 80 ondernemingen uit 18 landen zich voor de R+T innovatieprijs 2024 hebben aangemeld. Ik ga ervan uit dat het onderwerp duurzaamheid zich ook zal weerspiegelen in de nieuwste productontwikkelingen.” Philipp staat op de foto hierboven.

Alle verdere informatie over de R+T 2024 (bijvoorbeeld de actuele lijst van exposanten) is beschikbaar op www.rt-expo.com.

De tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar op www.rt-expo.com/ticket.