VEGHEL – We kunnen weer rustig ecologisch verantwoord dronken worden en wild doen, met een bel wijn in de hand, op de sofa waar we zo zuinig op zijn. Interieurretailer Goossens heeft onlangs, naar eigen zeggen als eerste in de meubelbranche, een duurzame impregneerspray gelanceerd: de Better Choice Protection Spray. Deze spray bestaat uit 100% ecologische stoffen, die een maximale bescherming biedt aan stoffen meubels. Zodat deze meubels beschermd zijn tegen allerlei vlekken en de levensduur van de meubels op een veilige manier wordt verlengd.

”Goossens staat voor duurzaam ondernemen en werkt dagelijks aan een betere wereld, zodat ook volgende generaties thuiskomen in een betere wereld, ” aldus het bedrijf.  Na een jarenlang ontwikkelingsproces met ontwikkelpartners – en in samenwerking met gepatenteerde laboranten – is de retailer tot een duurzame oplossing gekomen die écht werkt en bovendien veilig is voor mens en milieu. Het Better Choice impregneermiddel, dat verkocht wordt in uiteraard een flacon van recycled plastic, is onafhankelijk getest door gecertificeerde internationale instituten en voldoet daarmee aan de internationale normen en keurmerken.

Bestanddelen van de spray
‘Als eerste in de meubelbranche’ impregneert Goossens dus zijn meubelen met een duurzame spray dat veel minder impact heeft op het milieu dan andere impregneersprays. Omdat het middel vrij is van agressieve bestanddelen, is het product bovendien veilig om in huis te gebruiken. De 100% ecologische spray is namelijk gemaakt op waterbasis met gecertificeerde bio-based producten en is Pfas-vrij.

Gebruiksaanwijzing voor het beste resultaat
De Better Choice Protection spray kan ook als onderhoudsmiddel gebruikt worden. Klanten kunnen met een 500 ml flacon de oppervlakte van een tweezitsbank insprayen zodat deze beschermt is tegen viezigheid. Na goed schudden, is het middel te gebruiken door deze vanaf ongeveer 30 cm gelijkmatig te sprayen. Vervolgens moet het product minimaal 12 uur drogen, waarna deze na 72 uur maximale bescherming biedt. Door het impregneermiddel laat een eventuele vlek de vloeistof wel door, maar voorkomt ie dat het vuil in de stof trekt. Voor het beste resultaat wordt aangeraden de Better Choice spray jaarlijks te gebruiken.
Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of huisdier.

Bart Goossens, algemeen directeur van Goossens, vertelt: “Klanten kiezen voor kwaliteit. Zij willen hun nieuwe meubelen zo lang mogelijk mooi houden. Het liefst op een veilige én duurzame manier. Met kleine kinderen of een huisdier is de kans op meubelvlekken groter. En met maar liefst 1,2 Nederlandse gezinnen met een kind onder de 10 jaar en 1 op de 5 huishoudens met een hond of kat, is deze spray vooral voor hen een uitkomst.”

Verkrijgbaarheid en Premium Care service
Onder andere met deze ecologische onderhoudslijn creëert Goossens woongeluk voor iedere generatie, nu én later. De Better Choice Protection spray is verkrijgbaar in een van de 22 inspiration stores en in de Goossens webshop. Daarnaast kunnen klanten bij de aanschaf van een interieuritem kiezen voor de Goossens Premium Care service. Dit is een duurzame onderhouds- en garantieservice voor banken, stoelen en bedden.