Ontwerpbureau Grand&Johnson Amsterdam en Blok Plaatmateriaal presenteren samen een nieuwe collectie geselecteerde houtfineren tijdens het designfestival Glue! 

Beverwijk – Een bijzondere samenwerking is ontstaan tussen Blok Plaatmateriaal en de architecten van ontwerpstudio Grand&Johnson. Jeroom Jansen, Bertel Grote en Nick Dickers van Grand & Johnson selecteerde speciaal uit de authentieke, hoogwaardige fineercollecties van Blok by Carina en Blok Plaatmateriaal een eigen collectie Grand&Johnson houtfineercollectie. Specifiek voor hun eigen klanten en passend bij de zo specifieke stijlkenmerken van rust en strakke eenheid met gevoel voor detail. Deze collectie wordt gelanceerd tijdens het festival Glue, Amsterdam connected by design. Een betere connectie is niet te bedenken. 

Houtsoorten die zintuigen doen prikkelen 

In de showroom van Grand&Johnson vindt mendeze met zorg geselecteerde collectie, welke een combinatie is van lichte en donkere houtsoorten. Warm, doorleefd en veelal met een rijke historie. ”De geuren en kleuren van het materiaal zijn een ware beleving die de zintuigen doen prikkelen en stralen de kwaliteit uit welke zo karakteristiek is voor hout. Met deze ingrediënten zijn Grand&Johnson in staat de particuliere en commerciële klanten mee te nemen in hun ontwerpwereld en ze te laten voelen wat echt goed past,” aldus een woordvoerder.

Evenwicht in vormen, kleuren en detaillering 

”Waar bij Grand&Johnson voortdurend wordt gezocht naar evenwicht in vormen, kleuren en detaillering, staat de fineercollectie van Blok Plaatmateriaal garant voor deze eigenschappen. Fineer heeft een smaakvolle en rijkgevulde natuurlijke tekening. De boomkern vertelt over de tijd die is verstreken en de gekleurde organische stoffen laten de tijd zien die door de boom voorbij gegaan is. De harsen, het gom, de looistoffen, ze zorgen voor de natuurlijke verduurzaming en prachtige kleur, vorm en geur. Kortom, een high end State of the Art collectie waarin kwaliteit samenkomt.” 

De 15 exclusieve fineren zijn gepresenteerd in de 420 m2 conceptstore in de Hallen in Amsterdam Oud-West. Een bezoek meer dan waard! 

Over Grand&Johnson 

Grand&Johnson is een ontwerpstudio waarin met pure aandacht en oog voor detail invulling wordt gegeven aan het interieur. Ze werken samen met de mooiste merken zoals Intersteel, Frits Jurgens, Galante en meer. https://grandjohnson.com/ 

Over BLOK Plaatmateriaal 

Blok Plaatmateriaal is in 1981 opgericht in Beverwijk en heeft sinds 2013 een tweede vestiging in Ede. Het bedrijf is uitgegroeid tot een specialist in het leveren en verwerken van decoratief en constructief plaatmateriaal. Zij leveren aan de professionele interieurbouw, project-afbouw en meubelfabrikant. Het assortiment bestaat o.a. uit basisplaten zoals MDF en multiplex. Daarnaast leveren zij HPL van A-merken als Abet Laminati en Formica én fineer van Decospan. Blok Plaatmateriaal streeft naar circulair ondernemen. Met circulair gemelamineerd spaanplaat van Unilin Evola in het assortiment, zetten zij de eerste stap naar een duurzame toekomst. 

”Voor klanten in de interieurbouw, meubelmakerijen en project-afbouw heeft Blok Plaatmateriaal in Beverwijk een modern machinepark om gespecialiseerde bewerkingen uit te voeren zoals, het plakken en persen van HPL, zagen, kanten aanlijmen, boren en cnc-frezen. Dit alles met hoge kwaliteit, zonder poespas, met de vaste hand van de vakman.”