Het gewicht van massieve meubelpanelen is hoog. In verhouding met lichtgewicht constructiepaneel #GREENGRIDZ van TRIBOO EU scheelt dit afhankelijk van de dikte tussen de 60 en 90procent, zo meldt GREENGRIDZ.

Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ. Als je kijkt naar het gewicht per m3 bedraagt spaanplaat gemiddeld 650 kilo, multiplex 800 kilo en #GREENGRIDZ 250 kilo. Een aanzienlijke vermindering van het gewicht.

#GREENGRIDZ is verkrijgbaar van 24mm tot 200mm. Naarmate het paneel dikker wordt nemen de gewichtsvoordelen significant toe en neemt het benodigde materiaal exponentieel af, aldus de fabrikant. Bij een blad van 100mm is er nog maar 10 procent aan vaste stoffen aanwezig in de lichtgewicht constructie. Er is dus veel minder grondstof nodig. “Van al het materiaal wat we niet meer hoeven te gebruiken lossen we het enorme grondstoffen tekort op in de Europese meubelindustrie”, aldus TRIBOO EU.

De fabrikant roept op: “Doe mee met het minder gebruiken van materiaal. Doe mee en stap over op #GREENGRIDZ, het meubelconstructiepaneel met een gezonde missie. Meer maken met minder grondstoffen.”