Vijftien jaar geleden startte de Italiaanse meubelfabrikant Arper met een afdeling voor het verduurzamen van het productieproces, transport en logistiek. Het bedrijf erkende zijn aandeel in het veroorzaken van milieuoverlast en besloot verbeteringen in te voeren. Een tastbaar resultaat is de stoel Duna 02 Eco.

Deze stoel uit 2018, ontworpen door Lievore Altherr Molina, heeft het Greenguard Gold certificaat omdat het bestaat uit een zitschaal die voor 80 procent uit post-industrieel hergebruikt plastic bestaat plus vier houten poten en verder niets. De carbon footprint is 18 kg per stoel, het waterverbruik is 87,8 kubieke meter  (klinkt beter dan 87.800 liter). De stoel is voor meer dan 99 procent gemaakt van materialen die hergebruikt kunnen worden.

Arper streeft hoe dan ook naar ontwerpen met een minimum aan materiaalgebruik. Eenvoudig te monteren, uit elkaar te halen en opnieuw te gebruiken. Ook het openen van een fabriek in High Point, North Carolina, voor het bedienen van de Amerikaanse markt hoort bij duurzaamheid wat betreft de fabrikant: geen verschepingen meer nodig vanuit de Italiaanse fabriek.