Heimtextil in Frankfurt moet de wereld van interieurstoffen, meubelstoffen, wandbekleding en zonwering een broodnodige boost gaan geven. De beurs is van 12 tot en met 15 januari en via een aantal testimonials laat Messe Frankfurt weten hoe onmisbaar juist de komende editie van deze vakbeurs is.

Maar eerst Olaf Schmidt, VP Textiles & Textile Technologies van Messe Frankfurt: “Heimtextil 2021  wordt anders dan anders. Meer geconcentreerd op zakendoen, te houden volgens de richtlijnen van het voorkomen van besmetting. Het zal zorgen voor een andere uitstraling van de beurs. We prijzen ons gelukkig dat vele deelnemers en bezoekers hebben aangegeven naar Frankfurt te komen in januari. Zij rekenen op ons als eerste belangrijke nieuwe beurs in 2021.”

In Duitsland hebben alle belangrijke brancheorganisaties hun steun uitgesproken en het belang van de beurs benadrukt. Denk hierbij aan de bdia (vereniging van interieurarchitecten), de BTE (vereniging van textiel en bedden winkeliers), DecoTeam, Heimtex (vereniging van interieurtextiel leveranciers en fabrikanten en naamgever van de beurs), de MZE (vereniging voor middelgrote meubelzaken), de VDB (beddenzaken) en World-Architects. Op internationaal gebied hebben zich positief uitgesproken over het doorgaan van Heimtextil 2021: CIE (Consejo Intertextil Español), El Corte Inglès, Home Textiles uit Spanje, IGI (The Global Wallcoverings Association), Taiwan Textile Federation, Tetsiad (Turkish Home Textile Industrialists’ and Businessmen’s Association) en UKFT (UK Fashion and Textile Association) . We laten er verderop drie aan het woord.

Het is nu half juli geweest en er hebben zich tot nu toe 947 uit 49 landen aangemeld. Meer boekingen worden de komende weken verwacht. Meer info over de exposanten en de nog beschikbare ruimte: www.heimtextil.messefrankfurt.com/aussteller

Ook vanuit de politiek zijn de reacties op Heimtextil positief zolang de afstand van 1.5 meter in acht wordt genomen door exposanten en bezoekers. Dit moet probleemloos lukken gezien de grote omvang van het beurscomplex. Reizen naar Duitsland vanuit de EU mag ook weer en ook vanuit 11 andere landen. Om er voor te zorgen dat bezoekers extra worden aangemedigd om naar Frankfurt te komen kunnen exposanten gratis toegangskaarten verdelen onder hun klanten en contacten. Dit scheelt weer in de kosten voor de exposanten, zo stelt Schmidt.

Zoals beloofd drie testimonials. Als eerste Martin Auerbach, CEO van de branchevereniging Heimtextil:

“De Duitse textielindustrie heeft het zwaar, net als iedereen in de branche. Nie iedereen heeft kunnen profiteren van de versoepelingen van mei, dus is de beurs het moment om een inhaalslag te maken. We roepen onze leden dan ook op om zeker te komen, als exposant of als bezoeker. De grote internationale inkopers komen, dit is de kans om gemiste omzetten goed te maken.”

Een voorbeeld van een grote inkoper is het Spaanse warenhuis El Corte Inglés. Cristóbal Montero Álvarez,  is hoofd inkoop voor interieurtextiel:

“Voor ons is Heimtextil de belangrijkste internationale ontmoetingsplek om in te kopen. Ook in Spanje is de vraag naar interieurstoffen enorm gestegen door het verplicht thuisblijven, dus kijken we er naar uit om in januari onze leveranciers weer te ontmoeten en ik ben benieuwd naar de laatste trends en innovaties in stoffen en wandbekleding.”

Als laatste UKFT, UK Fashion and Textile Association, Großbritannien.  Ann Thompson is de Textile Consultant:

“De textielhandel in het Verenigd Koninkrijk is voorzichtig optimistisch over business op de middellange termijn. We hebben er alle vertrouwen in dat de internationale markt voor kwaliteitsproducten na de lockdown weer zal terugkeren, maar hoe lang het duurt voordat we weer op het niveau van voor de pandemie zitten is lastig te zeggen. Deze beurs is een uitstekend platform voor onze leden en alle Britse exposanten in het paviljoen in hal 4.1 hebben opnieuw geboekt voor 2021. We zijn onder de indruk hoe de beursorganisatie pro-actief is in het implementeren en communiceren van de nieuwe regels ter voorkoming van besmetting. Ik weet zeker dat ze er in slagen om deze te handhaven en om mensen er van te overtuigen om zonder risico de beurs te bezoeken.”

www.heimtextil.messefrankfurt.com