De voorbereidingen op de komende Heimtextil van 10 tot en met 14 januari 2022 zijn volop aan de gang. Ongeveer 1.700 bedrijven gaan deelnemen. Ook bezoekers tonen veel belangstelling voor de beurs: in een onderzoek onder bezoekers van afgelopen juni geeft 93 procent aan naar Frankfurt te komen.

Met andere woorden, de branche staat te popelen voor een internationale beurs zo stelt Messe Frankfurt. Opnieuw benadrukken ze de wens van deelnemers en bezoekers om elkaar weer fysiek te treffen. De trendpresentatie van Heimtextil is weer een magneet voor bezoekers, waaronder ook de Future Materials Library valt met vernieuwende materialen voor textiel. Voor (interieur)architecten en hospitality experts is er Interior.Architecture.Hospitality en het thema gezond slapen en duurzaamheid komt ook aan bod tijdens de beurs. “Onze bezoekers poll toont aan dat ongeveer de helft de fysieke evenementen tijdens de beurs interessant vindt”, aldus Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies van Messe Frankfurt.

De Heimtextil Trends vormen het hart van de beurs en bezoekers kunnen in een vooruitstrevende presentatie zien hoe de pandemie ons leven heeft veranderd en hoe dit van invloed is op het inrichten van woningen. De Heimtextil Trends voor 2022/23 hebben als titel Next Horizons en zijn in kaart gebracht door Anja Bisgaard Gaede en haar team van het Deense trendbureau SPOTT Trends & Business.

Een van de resultaten uit de poll is dat met name bezoekers van buiten Europa veel waarde hechten aan een digitaal beursplatform. Daarom komt het Trend Book nu voor het eerst ook uit in een digitale vorm. Daarnaast is nu ook de Future Materials Library gedigitaliseerd (www.heimtextil.messefrankfurt.com/future). “Met videos on demand en podcasts maken we de beurs ook aantrekkelijk voor mensen die niet kunnen komen en houden we de aandacht ook na de beurs vast”, zo zegt Olaf Schmidt.

Dan is er nog het platform Nextrade voor 24/7 handel tussen deelnemers en bezoekers. Gericht op B2B relaties binnen de interieurbranche is dit platform van toegevoegde waarde voor de branche, zo stelt de beurs: www.nextrade.market

Wat betreft reizen kunnen bezoekers vanuit vrijwel alle landen naar Duitsland reizen zonder quarantaineverplichting. Alleen bezoekers uit regio’s met een hoog risico moeten in quarantaine voorafgaand aan hun bezoek. Voor het bezoeken is een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs verplicht of men moet een geldige negatieve test kunnen tonen.  Zie voor de laatste informatie: deze site van de Duitse overheid: www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/coronavirus