Vanaf het moment dat &Tradition begon in 2010 heeft het Deense merk een naam opgebouwd in modern design. Drie lampen uit de collectie hebben nu een nieuwe kleur gekregen. Ze horen bij de bekende Flowerpot serie, ontworpen door Verner Panton in 1968.

Panton wilde destijds een futuristisch ontwerp in de huiskamer halen door ronde en halfronde vormen te combineren in dezelfde lamp. De Flowerpot is er als tafellamp, hanglamp en als wandlamp. Panton hield van uitgesproken kleuren en daarom heeft &Tradition de kleuren Signal Green en Pale Sand toegevoegd aan de collectie voor de hanglamp en de tafellampen uit de serie (VP1, VP3, VP7 en VP9). Daarnaast is de voet van de VP9 tafellamp nu ook verkrijgbaar in chroom of brons.

Daarnaast is de Journey lamp van Signe Hytte ook voorzien van een nieuwe versie met een Silk Grey rechthoekige basis waarop de mondgeblazen kap uit opaalglas rust. Met een kleine bronzen knop doet men de lamp aan en uit. Como SC53 is een draagbare lamp van Space Copenhagen met een stevige, taps toelopende basis waarop een kap in paddenstoelvorm is bevestigd. Hiervan zijn er nu twee nieuwe modellen: een in geanodiseerd zwart aluminium en een in een opvallende bronzen uitvoering. “Bij &Tradition zoeken we altijd naar mogelijkheden om de collectie van tijdloze klassiekers uit te breiden zodat ze in nog meer interieurs passen”, zo zegt oprichter en CEO Martin Kornbek Hansen. “De nieuwste toevoegingen aan deze geliefde lampen zullen designliefhebbers zeker aanspreken.”