September blijft toch in veel opzichten een meubelmaand. De winkels schieten uit de “zomerstand” en  maken zich op voor een mooi meubelseizoen. Aanhakend op de diverse Septemberbeurzen organiseerde Het Anker met haar partners een extra huisshow als vervolg op de huisshow van april en als aanloop naar de Brusselse Meubelbeurs in November. Deelnemers waren wederom  Het Anker – Nijwie/Lechair – Mondiart – Masterlight en Iccoon.

“Door het wegvallen van Keulen in januari komt er extra druk te staan op de Brusselse beurs, en deze huisshow is alvast een mooi voorproefje voor November”, aldus Jeffrey Koster, commercieel directeur van het Anker. “We kunnen op deze manier gefaseerd onze nieuwe collecties brengen en een extra contactmoment met onze afnemers creëren. Het zijn in veel opzichten onrustige tijden maar we zijn aangenaam verrast door de opkomst op beide dagen van deze huisshow en de nieuwe collecties worden gelukkig goed ontvangen. Dit geeft een goed gevoel in de voorbereiding op Brussel!” Het Anker heeft op de huisshow diverse nieuwe modellen gepresenteerd, waaronder 4 nieuwe bankenprogramma’s (Lausanne, Maltese, Odense en Oliver), 4 nieuwe fauteuils (Dwayne, Peaches, Harlem en York) en een verrassende nieuwe eetkamerbank, model “Miles”.

Het vooruitschuiven van de IMM in Keulen (van januari naar juni 2023) legt voor veel deelnemers extra druk op de komende november-editie van de Brusselse Meubelbeurs. Het Anker is al jarenlang een vaste waarde in Brussel en voor veel bezoekers een ijkpunt op hun beursagenda. Jeffrey: “Dit jaar haken we vol in op de trends met duurzame, gerecyclede stoffen in lichte, natuurlijke kleurstellingen maar ook in warme herfsttinten veelal gecombineerd met organische en ronde vormen in de stijl van nu. Naast 4 nieuwe bankenprogramma’s en 4 nieuwe fauteuils zullen we in Brussel ook een compleet nieuw eetkamerprogramma presenteren. Meer dan genoeg redenen om een bezoek aan onze stand hoog op de agenda te zetten!”