Melancholie is de gelukzaligheid van het triest zijn – Victor Hugo

Sommige mensen hebben helemaal niets met de feestdagen en het einde van het jaar. Ik daarentegen ben een persoon die me volledig overgeeft aan het toewerken naar het einde van het jaar en de naderende feestdagen. Ieder jaar word ik altijd een beetje melancholisch, zo richting het nieuwe jaar, en tussen jou en mij: dat vind ik heerlijk!

Met de meeslepende jaarslijks terugkerende kerstsongs op de achtergrond, als ‘Last Christmas’ en ‘Driving home for Christmas’ scrol ik door mijn agenda, mijn gedachten en dagboekje en overdenk en evalueer het jaar. Waar ben ik tevreden over, wat zou ik anders willen en waar streef ik naar in het komende jaar. Met mijn kleine boef spelend op het vloerkleed en meezingend met de vrolijke liedjes, voel ik een mengeling van blijdschap en verdriet. Blijdschap omdat geluk zo in ongelooflijk kleine dingen schuilt, verdriet omdat het jaar (het leven) soms voorbij lijkt te hollen zonder dat ik er voor mijn gevoel echt voldoende bij stil blijf staan en geniet. En daarom houd ik zo van deze maand; omdat ik dan wel heel bewust even stil sta bij alles wat er is gebeurd en waar ik trots op mag zijn.

Afgelopen jaar is het een bijzonder en inspirerend jaar geweest, waarbij ik mooie stappen heb mogen maken, zakelijk gezien. Zo hebben we een achttal woningen opgeleverd en hebben we prachtige ontwerpen gemaakt voor fijne opdrachtgevers waarbij we veel vertrouwen en vrijheid kregen. In de media heb ik vaak met mijn werk op een mooie manier mogen verschijnen, met als hoogtepunt RTL Woonmagazine. Een hele nieuwe ervaring voor mij, waarvan ik zoveel heb geleerd en ook nog heel veel van kan leren!  En dat vind ik zo fijn aan mijn werk: dat ik nooit uitgeleerd ben en dat er altijd vervolgstappen te maken zijn.

Als ik terugkijk op mijn team, dan voel ik ongelooflijk veel trots. Ieder individu groeit en samen vormen we zo’n hecht en fijn team, ondanks wat veranderingen. Zo is mijn zakelijk compagnon een eigen en andere weg gaan bewandelen buiten de Studio. Deze stap vond ik in het begin wat spannend, maar waardoor ik zelf ook weer meer heb kunnen groeien. Onze interior designer Lianne is bevallen van een prachtig zoontje. Loo, de dwergteckel van Naomi, komt vaak mee naar de studio en brengt veel extra gezelligheid met zich mee. Daarnaast ben ik ontzettend blij met twee nieuwe krachten die het team waanzinnig aanvullen. Ik verzamel steeds meer professionele, bevlogen en inspirerende mensen om me heen die op freelancebasis nog meer mijn Studio weten te versterken. En zo staat er een sterk en krachtig team waarmee ik de wereld kan veroveren!

Met bovenstaand gegeven, kijk ik uit naar de feestdagen waarbij ik mezelf heerlijk ga verliezen in het huiselijke en knusse gevoel met mijn dierbaren. Dank voor afgelopen jaar en voor jou ook hele fijne dagen.

Mariska Jagt

Founder | Creative Director Studio Mariska Jagt