Ook dit jaar laat IKEA met Black Friday een duurzaam tegengeluid horen. Tijdens ‘Bring Back Friday’ krijgen klanten 50% extra van de inruilwaarde terug voor het oude meubel dat zij inruilen via de permanente Meubel inruilservice. In de Circular Hub wordt het product voor de tweedehands prijs verkocht aan een nieuwe eigenaar. De Zweedse meubelwinkel stimuleert een meer duurzame manier van consumeren door het verlengen van de levensduur van een product. Met ‘Bring Back Friday’ wil IKEA meer duurzaam bewustzijn creĆ«ren bij de consument en laten zien dat het ook anders kan door je meubels terug te brengen. IKEA Nederland heeft vorig jaar ruim 11.000 producten een tweede leven gegeven met de ‘Bring Back Friday’-campagne.

Als klanten een IKEA meubel hebben om in te ruilen, melden zij het product aan in de digitale tool van de Meubel inruilservice voor een prijsvoorstel. Vervolgens brengen ze het meubel met het prijsvoorstel naar de klantenservice van een IKEA winkel. Als de staat van het meubel bij het inleveren overeenkomt met de online ingevoerde informatie, dan krijgt de klant een IKEA tegoedbon ter waarde van het prijsvoorstel.

Klanten krijgen 50% extra van de inruilwaarde terug als ze een prijsvoorstel opvragen tot en met 26 november. Het inruilen van de meubels voor de ‘Bring Back Friday’-actie kan tot en met 31 januari 2022.