Huiskamergevoel in een sportfaciliteit

Fitness en wellness centers hadden het moeilijk tijdens de afgelopen periode: vanwege de lockdown moesten ze zeer lang gesloten blijven. Sommige bedrijven gebruikten deze gedwongen pauze om de faciliteiten te renoveren. Zo ook International Health Spa in Den Haag, waar eigenaar Casper Visser samen met architect Puccio Marletta op zoek ging naar een geschikte leverancier voor nieuw meubilair. Ze kwamen uit bij PMP Furniture in Zwijndrecht. Casper: “Ze hadden precies wat we zochten.”

“Casper en Puccio kennen elkaar uit de fitness wereld. Puccio is als architect gespecialiseerd in het ontwerpen van wellness centers. Wij hadden als leverancier nog geen ervaring in de wereld van wellness en fitness, dus dit was een mooie uitdaging”, aldus Sander den Outer, Accountmanager van PMP Furniture en verantwoordelijk voor de projectmarkt. De architect kende het programma van PMP Furniture al via andere opdrachten met andere toepassingen. Sander: “Puccio en Casper zijn langsgekomen en hebben onze collecties bekeken. We kwamen er vrij snel uit en onze meubelen zijn in het bestek getekend.” PMP Furniture leverde de eerste partij in december 2020, eind mei van dit jaar werd de tweede partij geleverd, nadat de fitness en welness centers weer open mochten gaan.

PMP man Sander den Outer: ”Een mooie uitdaging…”

Standaard en maatwerk

PMP Furniture leverde diverse tafels, banken en stoelen aan International Health Spa. De meeste meubelen komen uit de standaard collecties, de banken in het restaurant van het center zijn op maat gemaakt. Sander: “Een leuk detail is dat de kleur van de stoffering van de aankleedbankjes in de kleedkamers verschilt tussen de dames en heren kleedkamers.” Casper geeft aan waarom hij en de architect uitkwamen in Zwijndrecht: “De meubelen van PMP Furniture sloten goed aan bij het interieur dat ons voor ogen stond. Toen we bij hen langskwamen zag ik dat ze ruim voldoende keuze hebben. De materialen die we zochten hadden ze in huis, de sfeer van de meubelen klopte met het ontwerp.” Een voorname eis, de afwasbaarheid van de stoffen van de banken en stoelen, bleek geen enkel probleem te zijn. “Ik ben ook zeer tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding. Dus hoefden we niet verder te kijken.” Vanaf begin mei kon Casper het center weer openen: “Nu is het oktober en de meubelen ogen nog als nieuw. Maar we letten daar ook extra op, goed schoonhouden is essentieel.”

Huiskamergevoel

Er staan tafels in verschillende hoogten in de bar en het restaurant van het center, ook de barkrukken, stoelen en banken hebben niet dezelfde afmetingen: “We hebben bewust verschillende hoeken gemaakt in het interieur, voor echt ontspannen en voor een meer actieve zit wanneer de gasten dit willen. De verschillende hoekjes maken het afwisselend en sfeervol en dat is precies wat we wilden. De bar oogt als een echte bar, het restaurant als een echt restaurant. Wanneer je niet zou weten dat dit een fitness en wellness center is zou je zo denken dat het op zichzelf staande horecagelegenheden zijn. Gezellig als een echte huiskamer.”

        

PMP Furniture is specialist op gebied van projectinrichting en is deze week present op Horeca Expo in Gent.

Klik hieronder voor onze reportage naar aanleiding van ons bezoek aan de (laatste) 2019 editie van deze vakbeurs.

Veel projectinterieur op Horeca Expo in Gent