Tijdens de IMM presenteert Hollands Licht in een nieuwe corporate identity de collectie designverlichting. De focus ligt op een nieuwe serie hang- en vloerlampen die ontworpen zijn door aankomend Nederlands talent met een eigen kijk op licht, materiaal en gebruik. De producten zijn het resultaat van een zoektocht naar de juiste samenhang van lichteffect en functionele toepassing.

Voor de productie van de collectie wordt de expertise zoveel mogelijk binnen de Nederlandse maakindustrie gezocht. Samen met de ontwerpers streeft Hollands Licht ernaar tijdloze en gebruiksvriendelijke producten te ontwikkelen die de aandacht op een subtiele manier weten vast te houden.

Hollands Licht is een initiatief van Eikelenboom, importeur en agent van internationale designverlichting. Sinds 1968 biedt het bedrijf lichtoplossingen voor zowel particuliere als projectmatige interieurs. In 1982 nam Eikelenboom de Lotek in productie, een iconische vloerlamp die tegenwoordig tot een van de bekendste designklassiekers van de Nederlandse verlichting behoort. Het tijdloze karakter en de praktische toepassing van het ontwerp vormden mede inspiratie voor het ontstaan van Hollands Licht in 2005.