Groothandel Light & Living doet het goed op dit moment, gelukkig geldt dat voor meerdere bedrijven in de woonbranche. Het bedrijf heeft twee keer per jaar een verbouwing van de showroom om de trends en producten voor het komende seizoen te tonen. Marielle Rooijakkers van Light & Living vertelt over de trends voor het komende voorjaar en hoe het met het bedrijf gegaan is de afgelopen maanden.

“De vorige show viel middenin de eerste golf van het virus en de lockdown. Dus waren er veel minder bezoekers dan gewoonlijk en dachten we, net als iedereen, welke kant gaat dit op? Maar daarna pikte de vraag heel snel weer op en hebben we het druk gehad. Ook internationaal was er aanvankelijk een dip, maar daarna steeg de vraag in de verschillende landen ook weer.”

“We zijn nu volop bezig met het ombouwen van de showroom voor het seizoen spring/summer 2021. Vanaf 7 december openen we de deuren voor bezoekers. Zij gaan echt een voorjaarsgevoel krijgen bij het zien van de nieuwe collectie! Er is veel plaats voor de kleur antiek rosé in combinatie met koper als materiaal. Je ziet het terug in meubelen, maar ook in lampen en spiegels. Minder glimmend dan voorheen, iets rustiger en meer ingetogen maar toch fris en optimistisch.”

“Het hoofdthema van de show is Natural. Een moderne beach house look met een vleugje luxe. Met mooi geweven stoffen, bijvoorbeeld, maar ook met verlichting waarvan de kap een hexagonale vorm heeft. Dat grijpt een beetje terug op Art Deco. In de verlichting, toch de basis van ons bedrijf, hebben we de afgelopen periode veel verlichting met glazen kappen verkocht, zoals het model Rakel. Dat heeft rookglas en een bronzen cupje waar de lichtbron in bevestigd is.”

“Toen Parijs niet doorging hebben we voor onze internationale contacten het tonen via camera ingezet. Dat werkt vrij goed. Net als personal shopping waarmee we ook voor Nederlandse klanten zijn gestart. Daarmee loop je dus samen met de klant via de telefoon door de showroom. Ik denk dat we als woonbranche geluk hebben dat we hebben kunnen doordraaien tijdens de zomer en de maanden daarna. Mensen blijven thuis en willen dat het daar knus en warm is, daar varen we wel bij als branche. Ik zie Parijs en andere beurzen vanaf september 2021 weer doorgaan, zoals voorheen. Dat hoop ik niet alleen, maar dat verwacht ik tegen die tijd ook echt.”