Op 10 januari aanstaande opent kreon haar gloednieuwe creative space in hartje Amsterdam. Het is de zevende creative space naast showrooms in andere wereldsteden als Milaan, Parijs, Wenen, Singapore, Barcelona en Londen. Amsterdam mocht van kreon niet ontbreken op dit lijstje van “toonaangevende steden waar creativiteit hoogtij viert.”

Deze nieuwe showroom zal fungeren als creatief cross-over platform, met aan de ene kant de lichttoepassingen van kreon en aan de andere kunst en wetenschap. Het doel is om rondreizende evenementen op te zetten die de wereld rondtrekken, van creative space naar creative space: “De ruimte kan bijvoorbeeld exposities van kunstenaars hosten, maar functioneert net zo goed als openbare ruimte waar plaats is voor de nieuwste toepassingen in licht en design.”

Naast een ruimte waar creativiteit centraal staat, is dit ook een showroom van de kreon tools of light en ceiling solutions. “De nieuwigheden van kreon komen volledig tot hun recht in de architectuur van het gebouw. Zo worden ze aan het publiek getoond op een manier die laat zien hoe de toepassingen van kreon functioneren in een ruimte waar constant beweging is.”

Er zijn verschillende nieuwe producten te ontdekken in de Amsterdamse creative space. Zo is er de kreon esprit voor plafondmontage. De lichtbronnen in dit systeem zijn volledig draaibaar, wat ervoor zorgt dat het licht in alle flexibiliteit gericht kan worden. Daarnaast is er de nieuwe side in-line. Deze richt het licht op fascinerende wijze over het oppervlak van de verticale achterwand, waardoor het een echte eyecatcher is. Ook dolma 40, de heruitgevonden klassieker van kreon, is een van de vele nieuwigheden die te zien zijn in de showroom in Amsterdam aan de Danzigerbocht 39a (tussen de Nieuwe Houthaven en de Minervahaven in West).