Homefashion Group, het moederbedrijf van LeenBakker en Kwantum, heeft besloten te herstructureren om een tot weerbare en wendbare organisatie te komen die niet alleen voldoet aan de behoeften van vandaag maar ook bouwt aan een duurzame toekomst. Hierdoor vervallen 54 arbeidsplaatsen.

Het betreft hier functies binnen het commerciële hart en de afdeling IT op het servicekantoor, met locaties in Raamsdonksveer en Tilburg. Vandaag zijn de medewerkers van Homefashion Group geïnformeerd. Linda Keijzer, CEO Homefashion Group: “We hebben de afgelopen periode de effectiviteit van onze organisatie en de huidige kostenstructuur grondig geëvalueerd. Vandaag hebben we noodzakelijke stappen aangekondigd om onze merken te revitaliseren en de overheadkosten terug te dringen. Dit doen we door de commerciële organisatie te verkleinen en anders te organiseren, alles om een wendbare en slagvaardige organisatie te worden met relevantie voor de klant.”

“We beseffen dat de mededeling over het verlies van arbeidsplaatsen grote impact heeft op de betrokken collega’s en doen dan ook ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden. De herstructurering en kostenbesparingen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat we weer goed kunnen concurreren en de klanten voor ons weten te winnen in de huidige marktomstandigheden.”

De Ondernemingsraad heeft, na constructief overleg, positief advies gegeven op de plannen. Homefashion Group, het moederbedrijf van Leen Bakker en Kwantum, is gevestigd in Raamsdonksveer en Tilburg en telt ruim 4.200 medewerkers in Nederland en België. In totaal telt Homefashion Group 272 winkels en vier online platforms.