Modern Shapes Editions is de samenwerking tussen Ethnicraft en Modern Shapes Gallery waaruit een exclusieve collectie handgemaakte beeldhouwwerken is voortgekomen. Elk kunstwerk bevindt zich op het raakvlak tussen design, kunst en architectuur en straalt elegantie en een uitgebalanceerde verfijning uit.

Modern Shapes en Ethnicraft delen kernwaarden van authentiek vakmanschap en eenvoudige, tijdloze esthetiek die moeiteloos in verschillende ruimtes tot hun recht komen. Elk kunstwerk in beperkte uitgave wordt zorgvuldig met de hand gemaakt door getalenteerde ambachtslieden in het Indonesische houtbewerkingsatelier van Ethnicraft. Met generaties aan ervaring transformeren ongelooflijk vakkundige ambachtslieden de werken van de originele kunstenaars in prachtige werken van massief hout. Het zijn hun interpretaties van unieke beeldhouwwerken van internationale kunstenaars die er intrigerend en begeerlijk uitzien.

Modern Shapes Editions toont de creaties van een zorgvuldig samengestelde en tegelijk diverse selectie kunstenaars vanuit de hele wereld, allemaal met verschillende vaardigheden en achtergronden. Sommige kunstenaars staan nog maar aan het prille begin van hun carrière, terwijl andere al een gevestigde internationale waarde zijn. Alle kunstenaars delen echter een passie voor handbewerking van een reeks natuurlijke of door de mens gemaakte materialen die perfect in collecties van massief hout verwerkt kunnen worden.

De kunstenaars zijn Alban Lanore, Helen Vergouwen, Denis Castaing, Levi Hawken, het duo ABSID en Scott VanderVoort