Woensdag 6 september was de laatste dag van de huisshow van Nidum in het Arsenaal in Grave. Het voormalige militaire complex is door Lonneke van der Weyden en Aard Keijser van Keijser&Co in een paar jaar tijd omgetoverd tot een veelzijdig designcentrum met een restaurant en een boetiekhotel.

Bij het betreden van het complex vallen de kazematten links van de ingang direct op: vijf gewelven met diverse invullingen, van een leverancier in exclusief uitgevoerde tafelspellen tot een eigen wijnkelder. Via de Inspiration Store waar tal van leuke en exclusieve geschenken voor jezelf of iemand anders te vinden zijn betreden de bezoekers de feitelijke showroom van Keijser&Co, met links daarvan een showroom voor exclusieve piano’s van Pianometropool en rechts het outdoor meubilair van Bogarden.

Een belangrijk onderdeel van Nidum is het restaurant Ovum, waar de bezoeker terecht kan voor een kopje koffie, een glas wijn of voor een maaltijd. Het restaurant kent meerdere ruimten die weer onderverdeeld kunnen worden voor evenementen. Bij het mooie weer van de afgelopen dagen was de grote parasol op het terras geen overbodige luxe.

De bovenverdieping van het complex herbergt onder andere de zes suites van het boetiekhotel Nidum, waarbij iedere suite door een andere ontwerper is ingericht. Ook zijn er showrooms van diverse partners in dit designcentrum en biedt het plaats aan het kantoor van Keijser&Co. Een inspiratie lab waarbij de bezoeker, of deze nu een particulier, een ontwerper, een stylist of een retailer is, zelf materialen kan bekijken en combineren hoort (net als de stoffenbibliotheek op de begane grond) ook bij de faciliteiten binnen dit bijzondere centrum.

Een uitgebreid verslag van de huisshow leest u binnenkort in Interior Business Magazine.

 

Hieronder een impressie van wat er te zien was op de show.